MOST pripremio potpise za raspuštanje Hrvatskog sabora Foto: VV arhiva

MOST pripremio potpise za raspuštanje Hrvatskog sabora

VV/Jutarnji.hr | 16.6.2016. u 10:35h | Objavljeno u Aktualno

Most nezavisnih lista pred sjednicu Sabora predočio je llistu potpisa svih svojih 12 zastupnika za raspuštanje Sabora, na koje su spremni u slučaju opoziva premijera Tihomira Oreškovića.

U programu HRT-a popis je pokazao Miroslav Šimić, predsjednik kluba zastupnika Mosta u Saboru, prenosi Jutarnji.hr.

- Most neće sudjelovati u preslagivanju za nove izbore, 12 zastupnika je potpisalo da se slaže s raspuštanjem Sabora, ako za to bude potrebe. Ovo je deponirano kod mene kao predsjednika kluba, vidjet ćemo kako će se rasprava odvijati - rekao je Šimić.

Podsjetimo, predsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner objasnio je u srijedu kako se premijer Tihomir Orešković, po saborskome Poslovniku, nema pravo obratiti Saboru tijekom rasprave o prijedlogu njegova opoziva jer se Vlada nije o tome očitovala, ali i najavio kako će mu to ipak omogućiti.

Dodao je kako očekuje da će se rasprava o prijedlogu Oreškovićeva opoziva otvoriti danas do podneva, do kada bi zastupnici trebali raspraviti prijedlog izmjena Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, te najavio kako će Sabor raditi bez stanke, a o opozivu premijera glasovati odmah po provedenoj raspravi.