MOST odgovorio Bosilju: "Najveću koruptivnu hobotnicu Hrvatske čine Vaš SDP i HDZ" Foto: MOST Varaždinske županije

MOST odgovorio Bosilju: "Najveću koruptivnu hobotnicu Hrvatske čine Vaš SDP i HDZ"

Varaždinske vijesti | 8.6.2022. u 15:07h | Objavljeno u Aktualno

Iz varaždinskog Most-a odgovorili su gradonačelniku Nevenu Bosilju, koji je u svom očitovanju o prozivkama oko imenovanja Brune Istera na poziciju direktora Varkoma, među ostalim, naveo: "Da zaključim, direktor nije zaposlenik već se mandatno imenuje na funkciju. To je valjda svakome jasno, osim bivšem gradonačelniku i njegovim prirepcima iz HNS-a i Mosta koji su ovdje u Varaždinu statistička pogreška na izborima".

>> Neven Bosilj: Varaždinski "Voldemort" se potpisuje kao Budimo grad i opstruira rješenje bala

Priopćenje Most-a prenosimo u cijelosti:

"Poštovani gradonačelniče Bosilj! Za početak da se referiramo na Vašu izjavu da siječete krakove koruptivne hobotnice i da je normalno da ona skviči i pušta crnilo jer demontirate mrežu veza i pogodovanja.

Čestitamo na Vašem trudu i zalaganju, no samo da Vas podsjetimo da je u stranci SDP čiji ste član, bio niz afera i korupcijskih radnji, pravomoćnih presuda, od gđa Lovrić Merzel i Želježnjak, g. Sabe.. Da ne nabrajamo članove vašeg tihog koalicijskog partnera u gradu Varaždinu, HDZ-a, koji je i službeno kao stranka osuđen za korupciju, jer svi oni ne bi stali na papir.

Krajnje je neumjesno i nekorektno poistovjećivati MOST sa bivšim gradonačelnikom Čehokom i HNS-om, jer jedina dodirna točka nam je što smo primjetili da iza sebe imate godinu nerada, kadroviranja članova svoje stranke i članova onih strančica, poput Reformista, koje ste za ručice podrške i većinu u Gradskom vijeću Grada Varaždina nagradili zapošljavanjem na rukovodećim pozicijama gradskih tvrtki i javnih ustanova.

Je li to demontiranje mreže veza i pogodovanja kao što tvrdite da činite? Nije. Gospodine Bosilj, to su činjenice.

Zapošljavanje stranačkog kolege i prijatelja, gospodina Istera bez javnog natječaja na mjesto direktora gradske tvrtke Varkom d.d., bila je kap koja je prelila čašu i na koju smo bili primorani ukazati i reagirati.

A sad da se ukratko osvrnemo na direktan obračun sa nama koji ste nedugo započeli. Primili smo informaciju da ste Vi i Vaš zamjenik, gospodin Marković, izdali naredbu zaposlenicima Grada nam se kao stranci ne produži Ugovor o zakupu poslovnog prostora za rad političkih stranaka, bez obzira što se isti mogao produžiti. Kome i zašto smeta MOST u gradu Varaždinu gradonačelniče Bosilj? Ne brinite, niti očekujemo Vaš odgovor, niti prostor.

Jer MOST ne čini prostor, čine ga ljudi, koji se bore za ljude i boljitak društva. U nadi i želji da više radite a manje kadrovirate članove stranke i koalicijske partnere, obračunavate se s neistomišljenicima i konstruktivnim kritičarima, srdačno Vas pozdravljamo."