MOST i u Varaždinu prikuplja potpise za ukidanje covid potvrda

VV | 4.12.2021. u 16:39h | Objavljeno u Aktualno

MOST i u Varaždinu prikuplja potpise za ukidanje covid potvrda te da umjesto stožera odluke donosi sabor dvotrećinskom većinom

Danas je diljem Hrvatske na više od 1200 mjesta krenulo prikupljanje potpisa za pokretanje raspisivanja ustavotvornog i zakonodavnog referenduma.

Potpisi će se prikupljati sljedeća dva tjedna, do 18. prosinca.

MOST traži referendum kojim bi se u roku od 30 dana ukinule covid potvrde, a ovlasti Nacionalnog stožera prebacile na Sabor, koji bi odluke donosio dvotrećinskom većinom.

Saborska zastupnica MOST-a, Marija Selak Raspudić nakon jutrošnje press konferencije, oglasila se i putem društvenih mreža, na svojoj facebook stranici:

-Počelo je iduća dva tjedna su ključna. Ako sad ne pokažemo što mislimo, na ovom referendumu, onda nas čekaju još žešće mjere, još veći pritisci, čeka nas scenarij Austrije ili Njemačke gdje se građani sukobljavaju više nego ikada, gdje se u kućni zatvor stavljaju necijepljeni ljudi, gdje cijepljeni postaju građani drugog reda kao necijepljeni ako se ne docijepe nakon pola godine i gdje se uvodi obavezno cijepljenje. Ovo nije obični referendum, ovo je plebiscit naroda o mjerama, stožeru i covid politici. Dosta je bilo diskriminirajućih, nelogičnih, stihijskih i znanstveno neutemeljenih mjera koje ugrožavaju, umjesto da štite naše zdravlje! Ako sada pokažemo da nećemo šutke dopustiti da nas se gazi, nijedna se vlast više neće usuditi ljude zatvarati i diskriminirati bez opravdanja. Izborimo se zajedno za razum, odgovornost, dosljednost i demokraciju u pandemiji! Izađite i dajte svoj potpis da zaustavimo stožerokraciju!

Čelnik MOST-a Varaždinske županije, Denis Mladenović, osvrnuo se na današnji početak prikupljanja potpisa u Varaždinu:

- Vrlo smo zadovoljni današnjim odazivom građana u velikom broju i podrškom našoj inicijativi. Pitanja su sastavljena u suradnji s ustavopravnim stručnjacima, na nama je da se izborimo za jednakost i prava građana i uvjereni smo da ćemo u tome uspjeti. Naredna dva tjedna prikupljati ćemo potpise na dvije stalne lokacije; kod gradske knjižnice (Franjevački trg) i na gradskoj tržnici (kod BIPE), te povremeno kod Konzuma u Zagrebačkoj ulici i na Banfici, kod Mlinara u POS naselju te ulici braće Radić.

263004008 274005344769654 5110919584787491742 n

Označeno u