Mošmondor: "Čačić se ponaša kao pijani milijunaš, vrijeme je da podnese ostavku“ Foto: Ilustracija

Mošmondor: "Čačić se ponaša kao pijani milijunaš, vrijeme je da podnese ostavku“

IHR/Varaždinske vijesti | 20.2.2020. u 11:48h | Objavljeno u Aktualno

- Rastrošni varaždinski župan potrošio je više od pola milijuna kuna na hranu, piće, druženja i putovanja. Arogantni i bahati Čačić troši novac Varaždinske županije kao pijani milijunaš i smatramo da je vrijeme za ostavku – rekao je Zlatan Mošmondor, predsjednik HNS-ovog kluba vijećnika Županijske skupštine i tajnik županijskog HNS-a na današnjoj konferenciji za novinare.

Povod sazivanja konferencije bilo je izvješće Državne revizije i povećanje koeficijenata po kojima se obračunama plaća dožupanima, što je bila tema sjednice Županijske skupštine održane u utorak.

- Koji su zaposlenici Varaždinske županije dobili 115.58 kuna dodatka za uspješnost na radu?

- Dožupanima povećani koeficijenti za obračun plaća: "Ispravljam nepravdu"

Mošmondor je istaknuo da se aktualni župan ponaša kao pijani milijunaš i da bi sve to bilo OK da ne troši novac građana Varaždinske županije.

- Od najtransparentnije Županije koju je vodio Štromar, Županija koju vodi Čačić postaje netransparentna, problematična, a župan sve bahatiji i bahatiji. Državna revizija upozorila je Čačića da je potrošio više od pola milijuna kuna za putovanja, hranu i piće, a da veći dio tih sredstava nije opravdao. Na ugostiteljske usluge potrošeno je točno 366.860 kuna, s tim da nije navedeno zašto. Da je Čačić trošio vlastiti novac nikoga ne bi bilo briga s kim se družio, gdje je i što jeo i pio. Ali radi se o novcu građana Varaždinske županije, a zakon je jasan i jednak za sve – rekao je Mošmondor.

Isto tako, revizija upozorava da je Županija isplatila dodatak za rad za zaposlenike koji nisu radili duže od šest mjeseci u 2017. godini, a nepoznato je zašto su i po kojim uvjetima pojedini zaposlenici dobili 115.598 kuna dodatka za uspješnost na radu. Također, revizija upozorava da se za župana i zamjenike ne vodi evidencija službenih vozila. Uz sve navedeno Čačić je, uz potporu partnera u Skupštini, povećao koeficijente zamjenicima župana uz obrazloženje njihove povećane odgovornosti. U Zakonu nigdje nije navedeno pitanje odgovornosti zamjenika, već je odgovornost isključivo na županu, ili bi barem trebala biti. No, poznato je da je Čačić sam rekao kako nema više od 15 minuta posla pa nije ni čudo da Županija ne funkcionira.

– Ponavljam župane, nemojte podcjenjivati građane Varaždinske županije, nisu neuki. Kao što smo jučer mogli pročitati u nacionalnim medijima, ali i gledati u dnevnicima, Čačić ne da nije htio objasniti na što je potrošio pola milijuna kuna nego je omalovažavao hrvatske institucije i zakone – rekao je Mošmondor te citirao što je Čačić poručio državnoj reviziji:  ''Ukratko, lijepo sam im rekao da sve to što ih zanima fino pitaju svoju mamu, s obzirom na to da mene ne smiju''. 

– Ovom prilikom pozivam i predsjednika Skupštine da ubuduće vodi sjednice sukladno poslovniku i spriječi daljnji cirkus i nervozne ispade Čačića. S obzirom da je evidentno da bahati Čačić Županiju vodi kao što je vodio Coning koji je propao, vrijeme je za ostavku dok nije upropastio sve što se upropastiti može – poručio je na kraju Mošmondor.

Označeno u