MORH raspisao natječaj za prijam 240 vojnika/mornara u djelatnu vojnu službu

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
MORH raspisao natječaj za prijam 240 vojnika/mornara u djelatnu vojnu službu Foto: VV arhiva / ilustracija

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u petak, 6. ožujka, javni natječaj za ugovorni prijam vojnika i mornara u djelatnu vojnu službu.

U vojničku službu u trajanju od dvije godine prima se 240 kandidata odnosno kandidatkinja za vojnika/mornara s početkom službe 1. travnja 2020. godine. Probni rad traje šest mjeseci, a na javni natječaj mogu se javiti osobe oba spola. Kandidati odnosno kandidatkinje moraju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske propisane Zakonom o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Posebni uvjeti za prijam vojnika/mornara su: najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje, najviše navršenih 30 godina života do kraja 2020. godine te uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok. U vojničku službu mogu se primiti i bivši ugovorni vojnici/mornari kojima je služba prestala na osobni zahtjev uz častan otpust bez prava na mirovinu ako nisu stariji od 40 godina i koji uz prethodno navedene uvjete moraju ispunjavati i druge uvjete propisane zakonom.

Prije prijma u službu u Oružane snage Republike Hrvatske, kandidati odnosno kandidatkinje će proći odabirni postupak tijekom kojeg će kandidati odnosno kandidatkinje koji nisu ispunili uvjete biti isključeni na temelju službenih podataka iz vojne evidencije, rezultata psihologijskih ispitivanja i zdravstvenih pregleda i drugih provjera prema propisima za prijam u djelatnu vojnu službu. Kandidati odnosno kandidatkinje će biti raspoređeni u skladu sa stečenom vojnostručnom specijalnosti te mjestu službe sukladno potrebama Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata odnosno kandidatkinje ili Središnjici za upravljanje osobljem (Ilica 256, 10 000 Zagreb), u roku od 8 dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Detaljne informacije o natječaju dostupne su na internetskoj stranici Ministarstva obrane (www.morh.hr), telefonom na broj 01/3784-812 i 01/3784-813 te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.