Mobilisis, Press Glass i Biovitalis dobili nagrade Lider investa 2020.

| 28.10.2020. u 16:23h | Objavljeno u Aktualno

Lider invest je izbor najboljih velikih, srednjih i malih proizvodnih investicija u Hrvatskoj u organizaciji poslovnog tjednika Lider koji se provodi četvrtu godinu zaredom, a nastavlja se i 2021.

Nominacije investicija trajale su do početka rujna i tijekom tog razdoblja održali su se investicijski forumi u Osijeku, Rijeci, Zadru i Čakovcu.

Nakon evaluacije pristiglih nominacija Stručni odbor odabrao je dobitnike nagrada i priznanja „Lider invest“. Okrunjeni su investicijski pothvati sedam tvrtki.

Nagradu za najbolje proizvodne investicije Lider invest 2020. dobile su tvrtke Plinacro te domaće tvrtke Mobilisis i Biovitalis. Mobilisis je dobio nagradu 100% Lider invest srednja investicija, a Biovitalis nagradu 100% Lider invest mala investicija. 

Mobilisis je uložio ukupno 38,3 milijuna kuna u gradnju novog poslovnog prostora i opremu te teži postati regionalni lider u sektoru proizvodnje komunikacijske opreme za praćenje prometa u kretanju i mirovanju. 

Biovitalis je rekonstrukcijom i dogradnjom proizvodno-poslovne zgrade radi jačanja konkurentnosti poduzeća na domaćem i stranom tržištu sagradio moderan proizvodni pogon, nabavljena je suvremena proizvodna oprema, educirani zaposlenici. Ukupna je vrijednost projekta realiziranog u Turčinu, u Općini Kneginec Gornji, 5,9 milijuna kuna, a EU je nepovratnim sredstvima sufinancirao projekt s 2,7 milijuna kuna, odnosno s 45 posto.

Stručni odbor, kojim je predsjedao ugledni ekonomist Mladen Vedriš, odabrao je i četiri tvrtke kojima su dodijeljene posebne nagrade i priznanja „Lider invest“, a tvrtka iz Jalžabeta Press Glass je dobila Employee Lider invest nagradu za investiciju koja je najviše pridonijela zapošljavanju. Od kraja 2017. tvrtka je imala 280 zaposlenih, što je pozitivno utjecalo na smanjenje stope nezaposlenosti u regiji. Na kraju 2019. Press Glass zapošljavao je 395 ljudi. U opremanje tvornice za proizvodnju izostakla uložio je ukupno 34,1 milijun kuna.