Mladež HDZ-a odgovara FM SDP-a: Mladi ne trebaju politikantstvo i nabacivanje političkim frazama Foto: HDZ Varaždinske županije

Mladež HDZ-a odgovara FM SDP-a: Mladi ne trebaju politikantstvo i nabacivanje političkim frazama

Varaždinske vijesti | 7.3.2019. u 12:17h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Mladež HDZ-a Varaždinske županije reagirala je priopćenje Foruma mladih SDP-a Varaždin, vezano uz izbor članova Savjeta mladih grada Varaždina.

- Kod prijave mladih koji žele parcipirati u radu savjeta mladih na bilo kojoj razini glavni preduvjet su upravo aktivnosti koje su te mlade osobe dosada provele, ali i ono što nude u sklopu programa svojih planiranih aktivnosti. Mladi mladima prije svega trebaju nuditi aktivnosti i projekte koje su spremni i imaju znanja i sposobnosti da provode. Glavni cilj je da oni koji žele u savjete mogu i znaju pomoći svojim mladim kolegama što je i osnovni razlog ovakvog okupljanja mladih kroz savjete. Ono što mladi ne trebaju je svakako politikantstvo i nabacivanje političkim frazama što je nažalost dosadašnji rad i angažman mladog kolege, potpisnika priopćenja (Lovro Lukavečki, predsjednik Foruma mladih SDP Varaždin te predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije). Naime, iako ima velike mogućnosti da kroz Savjet mladih Varaždinske županije pokrene mnoge teme i rješavanje problema mladih u Županiji, pa tako i gradu Varaždinu, dosada je njegov rad i angažman jedak nuli. Nakon što je dobio priliku i povjerenje da kroz svoj rad pokrene nešto za mlade ništa se nije dogodilo, a sada još dijeli lekcije drugima - navodi se u priopćenju koje potpisuje Tin Jurak, predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije.

Jurak se osvrnuo i na navode o "možebitnoj političkoj pozadini" izbora članova Savjeta mladih.

- Treba istaknuti da je mladi kolega, koji je član SDP-a, predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije u kojoj vlast obnašaju Reformisti i Hrvatska demokratska zajednica. Tako je već gotovo dvije godine i nitko mladom kolegi nije ništa prigovorio na njegovu stranačku pripadnost, a kamoli nešto drugo. No, još uvijek svi, a posebice njegovi mladi kolege, čekamo da kroz Savjet mladih pokrene barem nekakvu vrstu aktivnosti - zaključio je Jurak.