Mladenović zatražio ispriku od gradonačelnika, a potom ga nazvao lažljivcem i bleferom

MGA/VV | 16.12.2019. u 13:05h | Objavljeno u Aktualno

Nezavisni gradski vijećnik Denis Mladenović započeo je aktualni sat sjednice Gradskog vijeća, koja upravo traje u varaždinskoj gradskoj vijećnici, postavivši gradonačelniku Ivanu Čehoku tri pitanja.

Mladenovića je zanimalo na koji je način provedena najavljena racionalizacija i smanjenje broja djelatnika u javnim ustanovama Grada Varaždina, kao što je to učinjeno u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, u kojoj je upravo Mladenović dobio otkaz.

Također je tražio od gradonačelnika da navede tko su točno narkomani i dileri iz udruge "Varaždinsko smeće", a koje je prozvao u nedavnoj emisiji RTL-a.

U istoj emisiji, kaže Mladenović, gradonačelnik ga je uvrijedio kazavši da je na sjednici Gradskog vijeća, na kojoj je Mladenović odbio glasati za sudsku nagodbu o zamjeni zemljišta u Brezju i Jalkovcu, kasnije psovao vijećnike među kojima ima i starijih ljudi. Mladenović je od gradonačelnika zbog te izjave zatražio ispriku.

Čehok mu je na to odgovorio da televizijske emisije ne komentira, a da će o racionalizaciji u javnim ustanovama dobiti odgovor krajem godine istaknuvši da i službeni podaci ukazuju na to da je u gradskoj upravi i gradskim tvrktama danas puno manje zaposlenih od početka Čehokova mandata u Gradu Varaždinu.

Mladenović nije bio zadovoljan odgovorima pa je istaknuo:

- Ako ste gostovali u magazinu koji je vidjela cijela Hrvatska, kakvu ste sliku o svojim sugrađanima poslali u javnost? Iz ovog odgovora samo možemo zaključiti da nemate pokrića i argumenata i znači da ste blefer i lažljivac - zaključio je Mladenović, na što mu gradonačelnik više nije odgovarao, a predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan napomenuo je da pazi na riječi koje koristi kako sjednica ne bi otišla u krivome smjeru.

Označeno u