Mladenović: "Na sudu ću dokazati da je moj otkaz maslo Čehoka i HDZ-a" Foto: VV arhiva

Mladenović: "Na sudu ću dokazati da je moj otkaz maslo Čehoka i HDZ-a"

Varaždinske vijesti | 11.10.2019. u 15:18h | Objavljeno u Aktualno

Denis Mladenović, bivši gradski vijećnik s liste Ivana Čehoka, sada nezavisni vijećnik, nakon što je dobio poslovno uvjetovani otkaz u Zajednici sportskih udruga grada Varaždina, oglasio se priopćenjem o svom otkazu.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Nakon što sam prije mjesec dana dobio otkaz kao tehnološki višak u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, na mjestu stručni suradnik, iskoristio sam pravo žalbe na Odluku o poslovno uvjetovanom otkazu, međutim ona je odbijena od strane ZSUGV.

Ovim putem najavljujem daljnje pravne korake, odnosno podizanje tužbe protiv svog poslodavca. Smatram da nemam što izgubiti podizanjem tužbe pošto je moj otkaz političke prirode, a do njega je došlo pod krinkom racionalizacije poslovanja, doslovno preko noći.

Na sudu ću dokazati da je to maslo gradonačelnika Čehoka i određenih ljudi iz HDZ-a. Čehok i HDZ (od)uvijek su isti par cipela koji kroči zajedno;zar nije čudno da je do mog otkaza došlo posljedično nakon nedizanja ruke na 19. sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina, kada sam bio protiv sporne nagodbe između Grada Varaždina i T&H Investa?

Što reći o tome da nitko od vijećnika HDZ-a, koji su također bili protiv sporne odluke, ni na koji način nije sankcioniran ili „kažnjen“ isključivanjem iz Upravnih vijeća javnih gradskih ustanova ili nadzornih odbora gradskih tvrtki? To samo potkrjepljuje moj gore navedeni zaključak.

Osvrnuo bih se i na prošlotjednu dodjelu nagrada na najvećoj sportskoj konferenciji u Hrvatskoj, Sport fest u Poreču, na kojem je varaždinski Skate park dobitnik nagrade u kategoriji „sportska infrastruktura u gradovima“, a Varaždin proglašen „Grad sporta“; u navedeni projekt uložio sam puno truda, vremena i doslovno svaki dan od početka do kraja bio prisutan kod svake faze radova, pripremio prvo natjecanje u ekstremnim sportovima, prijavio projekt na Sport fest sa kompletnom dokumentacijom i na kraju primio nagradu. Ovo je velika stvar za Varaždin, stoga je sramota da se nitko iz Grada ili Zajednice nije ni osvrnuo na ovaj događaj i priznanje, dok se inače svaka sitnica opširno poprati kroz medije.

Svaki dodatan komentar je suvišan, to sve govori o tim ljudima."