Mladenović: Gradit ćemo MOST diljem regije, ne mogu podržati Bosilja niti Čačića u drugom krugu Foto: Krešimir Đurić

Mladenović: Gradit ćemo MOST diljem regije, ne mogu podržati Bosilja niti Čačića u drugom krugu

VV | 23.5.2021. u 19:57h | Objavljeno u Aktualno

S Bosiljem sam u dobrim odnosima, međutim, zamjeram mu što je već bio dio vladajuće strukture, kaže Mladenović

Najmlađi kandidat za župana na ovim lokalnim izborima, bivši nezavisni gradski vijećnik osvrnuo se na izbore, šansu koalicije MOST-a, Hrvatskih suverenista i Hrasta za ulazak liste za gradsko vijeće, izborni rezultat, drugi krug izbora za gradonačelnika i župana u svom medijskom priopćenju. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Zadovoljan sam jer smo bez apsolutno ikakvog presinga i očekivanja u kratko vrijeme posložili kvalitetnu, stručnu, ambicioznu ekipu spoja mladosti i iskustva, što je temelj za daljnji razvoj i djelovanje, a ne mogu biti nezadovoljan niti ostvarenim rezultatom i brojem dobivenih glasova, pogotovo u gradu Varaždinu. Samo ovdje sam dobio preko tisuću glasova kao kandidat za župana, naša lista također, preko 6 %, no to nije bilo dovoljno za prelazak praga, radi nedovoljnog broja glasova na razini županije, gdje smo bili malo iznad 4 %.

Realno, to ne čudi, jer ovo su ipak lokalni izbori na kojima u prvi plan iskače pojedinac, ime i prezime, a zatim ime stranke, stranačka infrastruktura, broj glasača i afirmiranost na razini cijele županije.

Ostaje ipak žal što nismo ušli u Županijsku skupštinu, no to nas ne sprječava da kvalitetno dalje djelujemo i gradimo priču te budemo glas naroda.

Naša lista za gradsko vijeće, koju sam simbolički podržao na posljednjem 21. mjestu, ima izglede za ulazak u gradsko vijeće. O tome će odlučiti glasači sljedeće nedjelje u Kućanu Gornjem.

Nositelj liste, fantastičan mlad i ambiciozan čovjek, Dominik Klemenčić to svakako zaslužuje.

Od 900-tinjak potencijalnih glasača, trebati će nam oko 100 glasova, što je ostvarivo.

Cilj i plan razvoj je stranke MOST-a na razini Županije, kasnije i regije.

Temelji su postavljeni, ljudi nam se javljaju da bi se uključili, imamo solidnu podršku i sada to treba graditi dalje. Neophodan je postepen, jasan i konkretan angažman, omasovljivanje članstva, otvaranje ogranaka po mjestima. Podrška Zagreba, odnosno vodstva stranke nije upitna, treba samo ambiciozno i kvalitetno raditi.

Osobno, timski sam igrač, i vjerujem da uz podršku dr.DenisaGrgurovića koji je višegodišnji član i najbolje poznaje stranku, možemo isključivo napredovati i rasti.

Što se tiče drugog kruga lokalnih izbora, znam koga neću, odnosno ne mogu podržati.

Kandidata za župana, Čačića, jer previše je toga posljednjih godina krivo radio, a to se prebrzo zaboravilo. Od zatvaranja obrta, ugostitelja, sporta do zalaganja za potpun lockdown, do čega na kraju, sva sreća nije došlo. Govorim o mjerama koje su donešene na razini županije u ono vrijeme.

S druge strane, ne mogu niti ideološki, makar ne volim ideološke podjele na lokalnoj razini.

Svatko tko mrvicu razumije politiku, vidi da je došlo do ujedinjavanja ljevice, lijevog centra pa čak i nezavisnih platformi, poput novonastale Budimo grad, koja otvoreno poziva glasače da glasuju za SDP I Reformiste. To nije u redu i već sada miriši na političku trgovinu. Možda sam u krivu.

Ne želim pozivati glasače i sugerirati, neka sami naprave analizu vođenja grada i županije posljednje četiri godine i donesu odluku za sebe.

Što se tiče gradskih izbora, distancirao sam se u potpunosti od gradske politike, stoga, jedino mogu ukratko analizirati oba kandidata, jer ih dobro poznajem.

S Čehokom sam kao dio nezavisne liste ušao u gradsko vijeće prije četiri godine, suradnja je bila na razini do trena kad nisam htio podržati neke odluke za koje sam smatrao da su ishitrene.

Znamo svi što je kasnije bilo, no bio bih nekorektan kad bih rekao da se grad nije razvijao, da se nije odradilo masu projekata, povećana ulaganja u mlade i sport, razvoj sportske infrastrukture, postali smo Grad sporta 2019., zamalo europska prijestolnica mladih, a nedugo i prvi Grad za mlade u Hrvatskoj.

S Bosiljem sam u dobrim odnosima, međutim, zamjeram mu što je već bio dio vladajuće strukture, odnosno koalicije HNS-a i SDP-a u pretprošlom mandatu, kada je razvoj grada u potpunosti stagnirao, a potrošena je milijarda i pol kuna, nisu bile, a mogle su biti riješene bale, odnosno balirani otpad.

Isto tako, ideološki mi ne sjeda to „slizavanje“ i ujedinjenje svih stranaka lijevog bloka i centra jer se stavlja i nameće ideologija ispred interesa i ciljeva na dobrobit građana.

Uvijek napominjem da ispred političkih ideologija i podjela moraju biti prvenstveno interesi građana i društva. Međutim, kad vidim što se događa ne kod nas u regiji, nego u cijeloj Hrvatskoj, smatram da je suradnja i široka koalicija na desnom krilu neophodna i nužna.

Ovi izbori pokazali su da nitko ne može sam, a ideološki slične stranke, u svakom slučaju zajedno su jače i mogu ostvariti zapaženiji rezultat. U tom smjeru trebamo ići i težiti k tome.

Stoga, u budućnosti možete očekivati jaču i čvršću suradnju svih stranaka od desnog centra do krajnje desnice."