Mlada liječnica nađena mrtva - inspekcija stiže u bolnicu, koja osuđuje i apelira

vv | 28.1.2024. u 23:41h | Objavljeno u Aktualno

Mlada liječnica u Županijskoj bolnici Čakovec, koja je radila na hitnom prijemu te specijalizirala hematologiju, pronađena je jučer mrtva u svom stanu.

Vrijedna liječnica i žitelj Goričana počinila je suicid, navodi portal medjimurski, dodajući da bi povod mogao biti objava na stranici Facebook grupe “Čakovčanke i Čakovčanci” u kojoj se prozivala za nesavjestan rad kod jedne intervencije, odnosno komentari, koji su uslijedili od onih koji uopće nisu bili upoznati s onim što je bilo, a još manje s liječnicom.

To je najtragičniji, ali ne i prvi slučaj obračuna s međimurskim liječnicima na spomenutoj društvenoj mreži. Nažalost . Stoga je Županijska bolnica Čakovec održala hitni, izvanredni sastanak zbog kulminacije kontinuiranih napada na zdravstvene djelatnike.

- Županijska bolnica Čakovec oštro osuđuje objavljivanje neprovjerenih i netočnih informacija na određenim portalima te još jednom šalje javni apel za točnim i profesionalnim izvještavanjem sukladno dobroj praksi i novinarskoj etici. Županijska bolnica ne može niti želi komentirati neprovjerene navode vezano uz prerano preminulu kolegicu i liječnicu te ovim putem molimo za zaštitu privatnosti i dostojanstva naše liječnice i njezine obitelji do kraja službene policijske istrage, poručili su iz bolnice u koju dolazi inspekcija Ministarstva zdravstva.