Za 2,2 milijuna kuna energetski obnovljena tri društvena doma

vv | 8.5.2020. u 09:16h | Objavljeno u Našim krajem

Na području Grada Novog Marofa završen je veliki projekt – uređenje triju društvenih domova, u Sudovcu, Završju i Orehovcu. Riječ je o kompletnoj energetskoj obnovi, a vrijednost je 2,2 milijuna kuna s PDV-om.

– Sva ta naselja dobila su novouređene društvene prostorije, a neke od njih trebamo još djelomično urediti iznutra, u nekima opremiti kuhinje, kupiti namještaj i već smo u toj fazi projekta. Kad završimo, naši će građani na korištenje imati kvalitetne i dobro opremljene domove – istaknuo je gradonačelnik Siniša Jenkač.

marof_domovi_4.JPG

Nastavlja se i uređenje manjih društvenih domova po manjim sredinama, a trenutno su to u Gornjim Podrutama unutarnje uređenje, u Završju donje prostorije od kojih je dio već iznajmljen, te uređenje doma u Mađarevu. Vrijednost tog projekta je 623 tisuće kuna.

– Nastavljamo s programom uređenja društvenih prostorija i kao što sam i obećao, do kraja mandata uredit ćemo sve naše društvene prostorije i dati ih na korištenje građanima. Definirali smo i odnose s domarima, riješit ćemo i ugovore o odvozu smeća, tako da će čitav sustav biti posložen u skladu sa zakonom, na korist našim građanima – najavio je Jenkač.

Kada je riječ o domovima, pred gradskom upravom je i nastavak uređenja podrumskih prostorija u Ključu, te prostorija domova u Možđencu i Podrutama.

– Uredili smo i djelomično zamijenili prozore u Ključu, bojanjem osvježili dom u Remetincu, a sada nam preostaje uređenje doma u Strmcu i stare škole u Presečnu te u bližoj budućnosti i početak gradnje zajedničkog prostora za pet naših zapadnih naselja Matušini, Japače Polje, Jelenščak, Topličica i Makojišće Donje. Riječ je o izgradnji društvenog doma, čime ćemo zaokružiti kompletnu priču – dodao je gradonačelnik Novog Marofa.

marof_domovi_2.JPG