Miroslav Marković prozvao Čehoka: Vodio je osobne ratove s našim županom

VV | 28.12.2020. u 12:44h | Objavljeno u Aktualno

Kao što smo bili svjedoci prethodnih mjesec dana i više, postojala je izrazita nesuglasost Grada i Županija oko uvedenih epidemioloških mjera u našoj županiji gdje su se putem medija Ivan Čehok i Radimir Čačić glasno sukobili. Na današnjem aktualnom satu 33. sjednice Gradskog vijeća se oko toga osvrnuo i vijećnik Miroslav Marković koji je napomenuo to gradonačelniku i ustvrdio da je tu utrošeno vrijeme i da duguje građanima Varaždina ispriku.

- Iza nas je jedno teško razdoblje u kojem je veliki broj sugrađana izgubio život. Prema podacima Parkova u studenome je 2019. godine bilo 33 ukopa u Varaždinu, ove godine je bilo 88, prema tome ogroman rast smrtnosti koji ne može biti zanemaren. Ja suosjećam s tim obiteljima, što ne mogu reći za našeg gradonačelnika koji je pokazao apsolutni nedostatak empatije ne samo prema njima kao i njihovim obiteljima, nego i prema svima onima koji se na prvoj crti bore s epidemijom. Vodio je osobne ratove s našim županom. Ne ulazim u njegov osobni sukob s njim, ali usred takve krize otići i provocirati s nekakvim kavama u Čakovcu je bilo neprimjereno. Smatra li to ponašanje primjerenim i da li bi se trebao ispričati za takvo ponašanje - rekao je Marković.

- Potpuna je laž da sam ja bilo gdje izjavio da idem na kavu. To sam navodno izjavio za N1, ali ja televiziju N1 uopće nisam vidio, prema tome nisam nikada nešto takvog rekao. Ja sam itekako pokazao empatiju i u razgovoru s ravnateljom bolnice koji je rekao da nemaju 33 respiratora kako je Ratko Čačić tvrdio u ožujku, nego samo 12, mi smo odmah krenuli u nabavu.  S obzirom da je sam rekao da ih nema na tržištu jer ih svi traže, ali da ima jedan kojeg je rezervirao. Mi kao Grad smo obvezni provesti javnu nabavu pa smo zamolili Varkom da oni nabave respirator i on je za nekoliko dana nabavljen i stavljen u funkciju. Najviše smo empatije pokazali da smo i pomogali gospodarstvu, što Županija nije koja je zahtijevala policijski sat, a da nije niti jednu kunu isplatila. Mi nemamo ništa protiv da se donose mjere, samo da nije bilo potrebe donositi mjere fragmentarno i segmentarno za našu županiju, srećom središnji nije sluša župana pa nije uveo policijski sat. Mi smo vrhunac imali 28. studenog prije nego su mjere počele djelovati, a nakon toga imamo polagani pad, a Međimurci su počeli padati kada i mi, a uveli su mjere tjedan dana kasnije što znači da mjere apsolutno nemaju veze s padom - objasnio je Čehok.