Miroslav Marković: Pred rješenjem smo duga prema Max Böglu za varaždinsku Arenu Foto: Krešimir Đurić

Miroslav Marković: Pred rješenjem smo duga prema Max Böglu za varaždinsku Arenu

| 25.6.2021. u 14:02h | Objavljeno u Aktualno

- Pred rješenjem smo još jednog kostura iz ormara bivše vlasti, duga za prema Max Böglu za varaždinsku Arenu - naglasio je zamjenik varaždinskoga gradonačelnika Miroslav Marković.

Naime, kako je podsjetio, Grad Varaždin dužan na ime mjesečnih anuiteta više od 12 milijuna kuna sa zateznim kamatama.

- S obzirom na to, krenuli smo odmah u rješavanje tog višemilijunskog problema stare gradske uprave i mogu sa zadovoljstvom reći da smo s direktorom Max Bögla dogovorili način otplate duga, koji bismo otplatili tijekom godine dana, počevši od rujna ove godine - pojasnio je Marković te  najavio postavljenje pitanja moguće kaznene odgovornosti za Arenu.

Napomenuo je da će podići ratu najamnine, a usporedno s time radna skupina će pregovarati o smanjenju zakupnine, sukladno analizi koja je već napravljena, a ide se prema dogovoru prema kojem bi nadzor održavanja dvorane, koji postoji  u ugovoru o JPP-u, ali zadnjih četiri godine to nije rađeno, radio Grad ili njegovo poduzeće.

- To je samo osnova za pregovore. Bilo je i prije inicijalnih razgovora, ali baš ništa do sada nije dogovoreno, kao što je tvrdio bivši zamjenik gradonačelnika - naglasio je Marković, dodavši da bi se do kraja godine trebao postići dogovor o smanjenju zakupnine, odnosno novog ugovora.