Miroslav Marković o presudi HDZ-u u slučaju Fimi Media: Pravda je spora, ali dostižna

VV | 15.10.2021. u 16:51h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Jedna od tema na današnjoj medijskoj konferenciji za novinare Nevena Bosilja i Miroslava Markovića je nedavna presuda Vrhovnog suda kojim je HDZ-u potvrđena presuda u slučaju Fimi Media prema kojoj su proglašeni krivim za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki.

- Pravda je spora, ali dostižna. Za stranku koja je obilježila 30 godina ove Hrvatske, smatram da je ova presuda zadovoljština za naše sugrađane koji su vidjeli na djelu puno puta na koji se način Hrvatska demokratska zajednica odnosi prema samoj korupciji jer je i ona sama korumpirana što je ova presuda dokazala - istaknuo je Marković.

Osvrnuo se i dijelom na izjavu Damira Habijana koji je kao mnogi članovi HDZ-a ustvrdio da sadašnji HDZ nema veze s ljudima koji su osuđeni u tom procesu kao i s HDZ-om iz tog razdoblja.

- Sve te radnje nemaju nikakve veze sa sadašnjim vodstvom stranke, s bilo kime tko sada vodi stranku - rekao je na emisiji N1 televizije prije par dana Habijan dok Marković na cijelu stvar ima drugačiju perspektivu.

-  Ja kada sam preuzeo gradsku organizaciju, onda su mi rekli da sam preuzeo i ono prije što je bilo. Danas vidimo da premijer i predsjednik varaždinskog gradskog HDZ-a govore da oni veze s prošlošću nemaju. To je jednostavno smiješna konstatacija kojom se HDZ jednostavno pokušava oprati pred javnosti. Imate slika Sanadera i Plenkovića u ranim fazama i svi njihovi ključni ljudi su i danas na vrlo bitnim pozicijama u HDZ-u - rekao je Marković.