Miroslav Marković: Novo okretište autobusa bitno doprinosi sigurnosti naše djece i školaraca

VV | 13.5.2022. u 11:46h | Objavljeno u Aktualno

Danas je kod VII. Osnovne škole Varaždin u Donjem Kućanu održana kratka konferencija za novinare na kojoj je zamjenik gradonačelnika, Miroslav Marković, govorio o nedavnom uređenju novog autobusnog stajališta za osnovnoškolce čime se pridonijelo većoj sigurnosti učenika.

- Novo okretište autobusa bitno doprinosi sigurnosti naše djece i školaraca. Ovdje svaki dana dolazi oko 150-ak djece u školu i ovim okretištem smo izbjegli opasnost da prelaze cestu i imaju izravan pristup školi. Ne samo da smo uredili ovaj dio, već smo i hortikulturalno uredili jer su Parkovi upravo posadili i drveće, a ovo je samo nastavak ovog dijela. U vrtiću je također posađeno drveće, a preostaje samo da se nogostupom poveže vrtić sa glavnom cestom i onda bude taj dio zaokružen - rekao je Miroslav Marković i naglasio da će ići uređenje i rekonstrukcije Kneginečke ulice prema šoping centru Lumini, kao i mnogi drugi projekti.

- Pripremamo projekt rekonstrukcije 7. OŠ Varaždin koja bi trebala ići u projektiranje i nadamo se da ćemo moći prijaviti u nacionalni programa oporavka čime bi zaokružili cijeli ovaj dio u Kućanu. Ono što smo našli u Gradu, projekt koji je stajao u ladici, je i projekt okretišta kod 2. OŠ Varaždin. Taj projetk ćemo revitalizirati i pokušati staviti ga za sljedeću godinu, a radimo nešto i za 4. OŠ Varaždin - rekao je Marković.

Zadovoljan ovom okretištem je bio i ravnatelj 7. OŠ Varaždin, Jurica Hunjadi.

- Do sada je Grad Varaždin plaćao prijevoz izvan standarda za učenike škole, ali imali smo problema jer je autobus morao ulaziti u školsko dvorište, tako da je bilo ovo potrebno da povećamo sigurnost i izbjegavamo rizične situacije. Nadamo se da će i projekt o obnovi škole zaživio i po planu nam slijedi adaptacija i obnova čime će ovaj prostora zajedno s vrtićem biti onako kako treba biti škola za naše učenike - rekao je Hunjadi i objasnio da bi se ulaganjem u obnovu škole riješili problemi s manjkom prostora.

Galerija slika