Miran Bojanić Morandini izabran za novog direktora Turističke zajednice Varaždinske županije

D.P. | 26.1.2018. u 17:30h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Ravnatelj Gradskog muzeja Varaždin, Miran Bojanić Morandini danas je izabran za novog direktora Turističke zajednica Varaždinske županije.

Morandinija je izabralo tročlano Povjerenstvo Turističkog vijeća Turističke zajednice Varaždinske županije, nakon što su on i jedini protukandidat u pola sata izložili svoje programe i viđenje razvoja turizma u Varaždinskoj županiji.

Kako nam je kazala predsjednica Turističkog vijeća TZ-a Varaždinske županije Natalija Martinčević, Morandini je izabran nakon provedenog javnog natječaja.

- Napravili smo copy/paste onoga što traži Ministarstvo, odnosno što je propisano u Zakonu o turističkim zajednicama. Natječaj je trajao koliko su zakonski rokovi, nakon čega sam ja predložila da se osnuje Povjerensto koje će otvarati ponude - kazala je Natalija Martinčević dodavši kako su na natječaj stigle dvije zamolbe te su obje bile pravovaljane.

Kada točno, Morandini počinje s radom još nije definirano, ali Natalija Martinčvić se nada kako čim prije.

- On je ravnatelj Gradskog muzeja pa mora sve izdefinirati sa svojim trenutnim poslodavcem. Znamo da je što se turizma tiče Varaždinska županija najlošija od svih sjevernih županija pa se nadam kako će to biti čim prije jer imamo mnogo posla - kazala je Martinčević.

Istaknula je kako je Morandini u svojem kratkom izlaganju svojih ideja obuhvatio brojna područja.

- Od rebrendiranja turizma Varaždinske županije do povezivanja svih Turističkih zajednica u županiji, ali i regiji do nekih manifestacija. To je cijeli niz programa i ideja i mislim da će biti najbolje da kada on počne raditi to sve sam i predstavi - zaključila je.

Spomenimo i kako će Miran Bojanić Morandini na mjestu direktora TZ-a Varaždinske županije naslijediti Elizabetu Dolenec.