Ministrica Brnjac u Varaždinu, na Banfici, odakle dolazi budući župan

VV | 27.5.2021. u 15:19h | Objavljeno u Aktualno

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac posjetila je Varaždinsku županiju i Varaždin te dala podršku kandidatu koalicije HDZ-HSLS-HSU za župana Anđelku Stričaku i kandidatkinji za njegovu zamjenicu Silviji Zagorec.

Ministrica je bila u 6. mjesnom odboru Banfica.

- Došla sam u mjesni odbor iz kojeg je naš budući župan. Obišli smo Lepoglavu, Ivanec, Vidovec, Varaždin, Jalžabet i u razgovoru s kandidatima za gradonačelnike i načelnike predstavljeni su nam odlični programi i planovi za sportsku infrastrukturu, za turističku infrastrukturu po Varaždinskoj županiji. Imamo vrhunski tim ljudi na terenu. A sad je bitno jer je ovo prilika za Varaždinsku županiju. Ministarstvo turizma i sporta nastavit će pratiti prijedloge načelnika i gradonačelnika, župana. Cijela Varaždinska županija ima veliki potencijal za turistički sektor, a upravo u narednom razdoblju stavljamo naglasak na razvoju kontinentalnog turizma - kazala je ministrica Brnjac.

Podršku je dala HDZ-ovim i kandidatima koalicijskih partnera u drugom krugu izbora – za župana Anđelku Stričaku, za gradonačelnike Lepoglave Robertu Dukariću, Ivanca Zdenku Đurasu i Varaždinskih Toplica Dragici Ratković te načelnike Vidovca Bruni Hraniću, Jalžabeta Robertu Horvatiću i Vinice Miroslavu Kelemeniću.

Na susretu s ministricom Brnjac u Varaždinu istaknuto je da je HDZ s koalicijskim partnerima pobjednik prvog kruga izbora u Varaždinskoj županiji sa šest gradonačelničkih i načelničkih mjesta te 12 od 37 vijećnika Županijske skupštine.

brnjac_varazdin_5.JPG

brnjac_varazdin_6.JPG