Ministarstvo zdravstva Općoj bolnici Varaždin dodijelilo više od 62 milijuna kuna Foto: OB Varaždin

Ministarstvo zdravstva Općoj bolnici Varaždin dodijelilo više od 62 milijuna kuna

Varaždinske vijesti | 16.11.2022. u 11:02h | Objavljeno u Aktualno

Ministarstvo zdravstva Općoj bolnici Varaždin u utorak je odobrilo više od 62 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekte obnove zgrada oštećenih u potresu.

- Riječ je o odličnim vijestima za varaždinsku bolnicu koja će zahvaljujući dodijeljenim bespovratnim sredstvima obnoviti zgrade koje su u potresu krajem prosinca 2020. godine pretrpjele štetu - priopćili su iz bolnice.

Opća bolnica Varaždin na javni je poziv Ministarstva zdravstva prijavila tri projekta – cjelovitu obnovu Glavne bolničke zgrade Službe za plućne bolesti i TBC Klenovnik, kao i Odjela IV Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof te vraćanje u prvotno stanje zgrada Opće bolnice Varaždin oštećenih u potresu 29. prosinca 2020. godine.

Opca_bolnica_Varazdin_16112022.jpg

- Ministarstvo zdravstva će sva tri projekta financirati u stopostotnom iznosu, pa će Općoj bolnici Varaždin biti isplaćeno više od 62 milijuna bespovratnih kuna za nužnu obnovu potresom oštećene infrastrukture. Ta ulaganja, kao i ulaganja koja su u tijeku, a to je opremanje zgrada Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije te izgradnja i opremanje zgrade Centralnog operacijskog bloka, svakako će doprinijeti poboljšanju smještaja i boravka u bolnici, kao i boljim uvjetima rada. Zahvaljujem svima koji su pripremali dobru i kvalitetnu projektnu dokumentaciju - naveo je župan Anđelko Stričak.

Zahvalivši Ministarstvu, ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak istaknuo je važnost obnove infrastrukture koja je stradala u potresu.

- Ulaganjem u infrastrukturu i prijeko potrebnu obnovu zgrada koje su u razornim potresima pretrpjele štetu ulažemo i u kvalitetu cijelog bolničkog sustava u Varaždinskoj županiji. Drago mi je da je država prepoznala važnost realizacije ovih projekata i da će, nakon što nam dodijeli sredstva, krug bolnice biti još veće gradilište nego što je sada. Glavni cilj nam je nastaviti dizati standard liječenja i uvjete u kojima se našim građanima pruža medicinska skrb, ali i u kojima naši zaposlenici rade – rekao je ravnatelj Poljak.

Sluzba_za_plucne_bolesti_i_TBC_Klenovnik_16112022.jpg

Za projekt cjelovite obnove Glavne bolničke zgrade Službe za plućne bolesti i TBC Klenovnik, Općoj bolnici Varaždin odobreno je 48,9 milijuna kuna, dok će joj za projekt vraćanja u prvotno stanje zgrada varaždinske bolnice oštećenih u potresu biti dodijeljeno 1,6 milijuna kuna. Za projekt cjelovite obnove zgrade Odjela IV Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof u Opću će bolnicu Varaždin stići 12 milijuna kuna.

Sluzba_za_produzeno_lijecenje_i_palijativnu_skrb_Novi_Marof_16112022.jpg