Ministarstvo: Postavljanje jumbo plakata, displeja i sl. unutar povijesne jezgre nije dopušteno Foto: Krešimir Đurić

Ministarstvo: Postavljanje jumbo plakata, displeja i sl. unutar povijesne jezgre nije dopušteno

vv | 6.4.2021. u 09:00h | Objavljeno u Aktualno

Unatoč upozorenjima, jumbo plakati s objekta bivše VA-ME nisu skinuti. U SDP-u nisu sigurni od koga bi sve trebalo zatražiti suglasnost, pogotovo što su na tom objektu i ranije bili veliki plakati, dok su danas na susjednom i drugim objektima u povijesnoj jezgri još i veći, i to godinama.

Stoga smo objašnjenje potražili u Ministarstvu kulture i medija u čijem sastavu su i konzervatori.

-Postavljanje jumbo plakata, displeja i sl. unutar povijesne cjeline nije dopušteno, dok se reklame i napisi tvrtki mogu postavljati samo na temelju odobrenja gradskog tijela nadležnog za pitanje prostornog uređenja, a po prethodnoj suglasnosti nadležnog tijela za zaštitu i očuvanje kulturnih dobara, vele u Ministarstvu kulture i medija, napominjući da je uklanjanje plakata postavljenih bez suglasnosti i odobrenja u nadležnosti komunalnog odjela Grada Varaždina.

Kako doznajemo, konzervatori nisu dobili nikakav dopis iz Grada u vezi jumbo plakata na Kapucinskom trgu pa nisu ni službeno odgovarali. No, ukazuju da je GUP-om i UPU-om određen je oblik korištenja prostora zaštićene kulturno-povijesne cjeline, kao i postupanje nadležnih odjela Ministarstva i Grada.

Više pročitajte u novom broju tjednika Varaždinske vijesti...