Ministar obrane Banožić čestitao Pumama: Hvala vam za slobodu! Foto: VV arhiva

Ministar obrane Banožić čestitao Pumama: Hvala vam za slobodu!

Varaždinske vijesti | 23.12.2022. u 11:26h | Objavljeno u Aktualno

Ministar obrane Mario Banožić uputio je u petak 23. prosinca čestitku povodom 30. obljetnice ustrojavanja 7. gardijske brigade Puma.

- Obilježavamo trideset godina od ustrojavanja Sedme gardijske brigade – legendarnih Puma i njihovih nasljednika - Druge mehanizirane bojne Pume. Prisjećamo se njihova domoljublja, zanosa i snage zajedništva koja je branila i oslobodila domovinu Hrvatsku! Obični ljudi postajali su junaci, svojim postignućima upisivali su se na zlatne stranice hrvatske povijesti! Sedma gardijska, naše Pume, jedna je od najvećih postrojbi. Ne štedeći sebe, zajedno s drugim hrvatskim braniteljima darovali su nam slobodu. Obvezali su nas da čuvamo u mislima i molitvama zahvalnost za žrtvu Puma, žrtvu naših branitelja, bez koje ne bi bilo ni nas, ni naših uspjeha, ni domovine! - istaknuo je Banožić.

- Nije bilo hrvatskog ratišta na kojem pripadnici 7. gardijske brigade nisu bili prisutni. Pokazali su kako za njih nema prepreke koju neće svladati i izazova pred kojim će pokleknuti! Pripadnici 7. gardijske brigade primjer su svojim nasljednicima, Drugoj mehaniziranoj bojni Pume kako se djelima jača domovina Hrvatska! Hvala vam za slobodu! Ostanite domovini vjerni! - poručio je ministar obrane.