Ministar Horvat prevezen u Zagreb, na meti istražitelja i drugi

Varaždinske vijesti/HRT | 19.2.2022. u 09:11h | Objavljeno u Aktualno

Policija je u jutarnjim satima počela pretragu stana ministra graditeljstva Darka Horvata. Prema prvim informacijama, povezuje ga se sa zlouporabom položaja i ovlasti.

Neslužbeno, riječ je o akciji USKOK-a i policije, a osim Horvata na udaru istražitelja još je nekoliko ministara te jedan bivši. Horvat je iz kuće u Donjoj Dubravi prevezen u Zagreb, prenosi portal HRT-a.

Akcija je počela rano jutros, istražitelji su u Međimurju u Donjoj Dubravi ušli u kuću u kojoj živi ministar Darko Hrovat, izvršen je pretres, javio je Eugen Husak za podnevni Dnevnik HTV-a, a prenosi portal HRT-a.

Iz kuće su u nekoliko navrata iznosili određenu dokumentaciju. Pretresen je i njegov službeni automobil, kao i njegovo privatno vozilo, a prije nekoliko trenutaka i sam Darko Hrovat je u društvu istražitelja odveden na daljnje ispitivanje, odnosno na daljnju obradu.

Kako neslužbeno doznaje HTV, nije jedini koji je obuhvaćen ovom istragom. Ukupno je obuhvaćeno šest osoba, od kojih čak šest državnih dužnosnika. Uz Darka Horvata, istražitelji provejravaju i potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića.

Zatim Velimira Žunca, državnog tajnika u Ministarstvu EU fondova i regionalnog razvoja. Iz istog Ministarstva istražuje se Katica Mišković, ravnateljica Uprave za potpomognuta područja. Uz njih i Ana Mandac. To je bivša Horvatova pomoćnica dok je bio ministar gospodarstva, te bivši ministar Tomislav Tolušić, izvijestio je Eugen Husak, a piše portal HRT-a.

Odvjetnik ministra Horvata Vladimir Terešak telefonski je za HTV potvrdio da je izvršena pretraga, da je ministar formalno uhićen i bit će ispitan u USKOK-u.

- Ja ću doći na ispitivanje u USKOK - rekao je.

Na pitanje za što ministra terete, kaže:

- Terete ga za zlouporabu položaja. To je sve što znam.

Označeno u