Milanović: "Tko god je glasao za Turudića ne voli ovu državu, neprijatelj je Hrvatske"

VV | 7.2.2024. u 15:48h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović za N1 Hrvatska komentirao je izbor Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika.

Rekao je kako nije čuo za Plenkovićevu poruku DORH-u, ali da “će dobit i on od nekoga poruku”: “često na proljeće rijeka pravde dođe. Ja sam poslao dokumente”, naveo je i dodao da je cijela rasprava bila farsa.

“Onda se ogradio sa sedmočlanim komitetom HDZ-a koji je jednoglasno izabrao tog probisvijeta i na kraju se okružio cijelom partijom. Ovo je nacionalna katastrofa”, dodao je.

“Ja sam poslao dokument koji jasno govori o kakvom se čovjeku radi. Cijele ove prepiske između madame i Turudića je u stvari višak. Hvala Bogu što su to objavili i to ukazuje da je on osoba koja bi trebala biti od interesa DORH-a. I sada se kao argument izvlači zašto neko nije reagirao 2015. Pa zato što sam ja bio premijer, a ne terorist diktator. Pa ne možeš DORH-u narediti da pokrene postupak”, rekao je.

“Javnost bi, da je to zabranjeno, bila prikraćena za saznanja o kakvim vucibatinama imamo posla. I sad bi to zabranili. Pozivam na otpor ugnjetavačima. Po Plenkoviću se to ne bi trebalo objaviti, a ovo je informacija koju javnost mora znati”, naveo je i ponovio da će kao predsjednik pomilovati svakoga tko bude osuđen zbog tog zakona o curenju informacija.

“Sada je ova politička kabala i gojenci i poganci nametnula državnog odvjetnika kojeg ga je izabrala partija i suditi će po partiji i koji je slizan s partijom i to ne skriva. On se kao predsjednik Županijskog suda kada je taj sud pokrenuo istraga tajno sastojao s Zdravkom Mamićem jer nije znao da je ovaj pod mjerama SOA-e. Ali je bio bahat i mislio da mu prisluškuju telefon, a nije znao da ga SOA prati. Zato svaka čast i lipoj i radosti, ali to ne bitno jer ovo je politički proces”, rekao je.

“Tko god je glasao za njega danas za mene ne voli ovu državu, neprijatelj je Hrvatske”, naglasio je Milanović za N1 Hrvatska.