"Mi ne svojatamo projekte Aglomeracije, niti se slikamo, ali ceste nakon radova treba pravilno sanirati“ Foto: Ilustracija/Arhiva VV

"Mi ne svojatamo projekte Aglomeracije, niti se slikamo, ali ceste nakon radova treba pravilno sanirati“

IHR/Varaždinske vijesti | 6.10.2019. u 09:37h | Objavljeno u Aktualno

- Na području Varaždinske županije trenutno se provode Aglomeracija Varaždin vrijednosti 855,8 milijuna kuna te Aglomeracija Varaždinske Toplice u vrijednosti 62 milijuna kuna. Uz to, paralelno s izvođenjem radova na aglomeracijama, grade se i pročistači i to u vrijednosti: pročistač Varaždin 203 milijuna kuna, a Varaždinske Toplice 27 milijuna kuna. U pripremi je još pet aglomeracija i to: Lepoglava, Ivanec, Novi Marof, Ludbreg i Veliki Bukovec – podsjetio je HDZ-ov vijećik Vladimir Lacković na zadnjoj sjednici Županijske skupštine. 

hdz_lackovic.JPG

Vladimir Lacković, županijski vijećnik HDZ-a


- Naravno da pozdravljam provedbu tih investicija i projekt koji je neobično značajan i važan za našu županiju. Nikome nije u interesu na pameti da komplicira i otežava njegovu provedbu i moramo imati strpljenja i tolerancije kako bi se proveo. Pojavio se, međutim, jedan problem na koji su se ljudi počeli upozoravati, a odnosi se na slabu sanaciju cesta, a ovdje govorim o županijskim cestama. Prekopi se ne zakopavaju kako treba, sitnim materijalom, nego debelim dravskim šljunkom, pa ostaju udarne rupe koje je nemoguće izbjegavati s vozilima. Apel se odnosi na izvođače, nadzorne inženjere i ostale koji su vezani uz ovaj projekt, a koji neće ispuniti svoju svrhu jer ćemo porazbijati sve aute koje posjedujemo. Smatram da bi se trebao osigurati sitni šljunak koji bi se stavio na svaki prekop kako bi se sanirao. Molim vas župane da investitorima uputite molbu da o tome vode računa – poručio je HDZ-ov županijski vijećnik.

Varaždinski župan Radimir Čačić rekao je kako nema smisla uputiti apel jer, kako je ustvrdio, "znate kako to ide".

- Morat ćemo zadužiti ŽUC da kod preuzimanja radova budu prisutni jer na kraju krajeva, mi to moramo sanirati. Činjenica jest da smo mi odradili veliki dio administrativnog posla za Aglomeraciju, ali Županija u tome nije igrač, o tome ne odlučujemo, niti dajemo novce. Mi ne svojatamo taj projekt, niti se slikamo na Aglomeracijama, to prepuštamo našem gradonačelniku koji isto tako s tim nema nikakve veze. Ali moramo pripaziti da se ovo napravi korektno. Obvezujemo se da ćemo to učiniti – obećao je župan Čačić.