Međunarodni dan starijih osoba čestitao župan Čačić: korisnici Doma za starije i nemoćne dobili televizor! Foto: Ilustracija/Varaždinska županija

Međunarodni dan starijih osoba čestitao župan Čačić: korisnici Doma za starije i nemoćne dobili televizor!

VV | 2.10.2020. u 09:42h | Objavljeno u Aktualno

Iako pod strogim epidemiološkim mjerama, korisnicima Doma za starije i nemoćne u Varaždinu se barem malim znacima pažnje htio dočarati Međunarodni dan starijih osoba koji se obilježava 1. listopada, a koji se uvijek u Domu slavio i obilježavao.Tako varaždinski župan Radimir Čačić zbog epidemioloških mjera po prvi puta u tri godine mandata nije fizički došao čestitati ovaj dan, ali je poslao poklone za korisnike. Korisnici Doma za starije na poklon su dobili veliki televizor za prostoriju Radne terapije, sokove, voće i kekse.  

Radnici Doma za starije i nemoćne  u foajeu Doma prilikom dolaska i odlaska s ručka spontano su nudili korisnike i čestitali Međunarodni dan starijih osoba izbjegavajući veća grupiranja. Zborovođa i članice zbora spontano su zapjevali  i izveli nekoliko pjesama u čemu su se pridružili  ostali korisnici.

U Varaždinskoj županiji više od  2.000 ljudi koristi usluge domova za starije i nemoćne od čega je 360 u Domu za starije i nemoćne Varaždin koji je najbolja ustanova za starije i nemoćne, a Varaždinska je županija 41 godinu nakon izgradnje iz različitih izvora osigurali smo 35 milijuna kuna i preuzeli svu odgovornost za realizaciju projekata obnove Doma. Tim investicijama će se razina kvalitete usluge, koja je i danas najviša na tržištu, dovesti među ostalim i do razine potpune klimatizacije svih soba, a nastavit će se i kompletnom obnovom interijera.

Župan Čačić u svom pismu se dotaknuo i pandemije uzrokovane koronavirusom.

- Iskreno Vam svima zahvaljujem na strpljenju i izuzetnoj disciplini, čime ste i sami pridonijeli dobrim rezultatima u našoj Županiji. Svjesni smo kako je Vama zasigurno najteže palo što niste imali te još uvijek imate vrlo ograničene mogućnosti posjeta i druženja sa svojim najmilijim. No, mogu Vam obećati da će nam briga o osobama starije životne dobi i dalje ostati prioritet. I dalje ćemo davati svoj maksimum kako bismo vam osigurali adekvatnu zaštitu u ovim izazovnim vremenima te ugodnu životnu sredinu i skrb – istaknuo je župan Čačić u svom pismu korisnicima.  

Napomenimo, kako se proglašenjem Međunarodnog dana starijih osoba želi potaknuti države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima. Našim umirovljenicima moramo osigurati kvalitetno, sigurno i aktivno starenje.