Među najtraženijim zanimanjima u svibnju liječnici i medicinske sestre Foto: Ilustracija/Pixabay

Među najtraženijim zanimanjima u svibnju liječnici i medicinske sestre

VV | 15.6.2020. u 17:34h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Krajem svibnja 2020. godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Regionalnom uredu Varaždin evidentirano je 3.108 nezaposlenih osoba, što je u odnosu na prethodni mjesec manje nezaposlenih za 1,6 posto, ali u usporedbi s istim mjesecom prošle godine, broj nezaposlenih je veći za 765 osoba, odnosno 32,7 posto.

Tijekom svibnja ove godine prijavljena su 572 slobodna radna mjesta, što je za 86,9 posto, odnosno 266 slobodnih radnih mjesta više nego u proteklom mjesecu, te 38,6 posto odnosno 359 slobodnih radnih mjesta manje u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Poslodavci su najviše tražili radnike u prerađivačkoj industriji, kojih se tražilo čak 176, ali i građevinari, radnici u djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, trgovci te majstori za popravak motornih vozila i motocikala te radnici iz djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.

Najtraženija zanimanja u svibnju su bili radnici na proizvodnoj liniji, liječnici, medicinske sestre, konobari, prodavači, kuhari, telefonisti za međunarodni promet, zavarivači električari i čistačice.

Označeno u