Međimurje: Omogućavaju se posjeti domovima za starije i prisutnost partnera na porodu Foto: Međimurska županija / ilustracija

Međimurje: Omogućavaju se posjeti domovima za starije i prisutnost partnera na porodu

Varaždinske vijesti | 16.5.2020. u 13:04h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Međimurska županija je osmi dan zaredom "korona free" županija te već 32. dan nema novooboljelih osoba. U posljednjih 48 sati obavljeno je 43 testiranja.

- S obzirom na otvaranje granica s Republikom Slovenijom, normalizira se režim na graničnim prijelazima Mursko Središće, Bukovje i Trnovec dok su malogranični prijelazi i dalje zatvoreni. Građani Republike Hrvatske mogu bez posebnog ograničenja ući u Republiku Sloveniju ako su zdravi i ne pokazuju simptome koronavirusa te unatrag 14 dana nisu bili u zemljama izvan Europske unije. Kako se zbog popuštanja mjera očekuje pojačan promet na graničnim prijelazima, iz Policijske uprave međimurske apeliraju na strpljenje putnika zbog evidencije osoba koje ulaze u Republiku Hrvatsku - priopćili su iz Međimurske županije.

I dalje se pojačano nadziru domovi za starije i nemoćne te svi pružatelji socijalnih usluga koji su opskrbljeni dodatnom zaštitnom opremom. Iz Međimurske županije ističu da će od ponedjeljka, 18. svibnja, biti omogućen posjet starijim korisnicima te korisnicima s invaliditetom uz strogo pridržavanja epidemioloških mjera za korisnike koji nisu u mogućnosti koristiti vanjski prostor i to za najviše jednog posjetitelja u sobi korisnika uz strogo pridržavanje mjera. Za pokretnije korisnike preporučena je organizacija posjeta u vanjskom prostoru pružatelja usluge.

U Županijskoj bolnici Čakovec dozvoljena je prisutnost partnera na porodu, dodali su na kraju.