Martinčević u Hrvatskom saboru oplela po Laucu, Bakiću i Poljaku – ubrzo joj stigao odgovor

vv | 3.2.2022. u 18:55h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Varaždinska je bolnica bila među najopterećenijima, unatoč opstrukciji lokalnog HDZ-a, ali uz veliku pomoć i rad osoblja i vas, ministre zdravstva, uspjeli smo to prevladati.

Natalija Martinčević, saborska zastupnica Reformista, govorila je danas u Hrvatskom  saboru o korona krizi, odnosno svom viđenju kako se Hrvatska nosi s njome.

-Nažalost, i dalje se ignoriraju brojke. Zdravstvene kriza se politizira, posebno od strane nekih političkih stranaka radi jeftinih političkih bodova, unatoč skoro 14 tisuća preminulih. Na primjerima zemalja zapadne Europe vidimo da tamo gdje je visoka procijepljenost posljedice su blage, ali tako, nažalost, nije u nas pa smo po stopi smrtnosti u vrhu, ukazala je zastupnica.

Kao najveću propust izdvojila je to što se nije uspjelo stvoriti povjerenje u znanost i stručnjake.

-Nema isprike za to što je u znanstvenom savjetu bio Lauc jer zbog takvih likova smo tu gdje jesmo. Vlada i stožer ujutro su govorili jedno, a popodne bi Lauc i njegov pajdaš Bakić to demantirali ili berem propitivali mjere i stavove, rekla je Martinčević, naglašavajući da je to bilo izuzetno štetno i da joj nije jasno što se čekalo s razrješenjem.

Uz to, ocijenila je da su rijetki lokalni stožeri radili ozbiljno, kao u Varaždinskoj županiji, koji je dobio političke batine nakon čega nitko ništa nije samostalno poduzimao na  lokalnoj razni.

-Varaždinska je bolnica bila među najopterećenijima, unatoč opstrukciji lokalnog HDZ-a, ali uz veliku pomoć i rad osoblja i vas, ministre zdravstva, uspjeli smo to prevladati. No, sad je lokalni HDZ smijenio nestranačkog ravnatelja, vrhunskog neurokirurga, i postavio svoj kadar, čovjeka koji je diplomirao sestrinstvo, koji je usput i načelnik Općine Bednja. Ili je usput ravnatelj bolnice? Teško je reći. Varaždinska je bolnica peta u Hrvatskoj i danas ima visoku hospitaliziranost i smrtnost. Smatrate li da se tava bolnica može voditi usput i doprinosi li to zdravstvenom sustavu, zapitala je Martinčević u vezi rada Damira Poljaka.

Naglasivši da ne zna okolnosti, ministar Vili Beroš  rekao je da on ne može utjecati na izbor ravnatelja bolnica.

-Moj kolega, neurokirurg, dobro je vodio bolnicu. Sadašnji ravnatelj se trudi i bolnica je u redu.  Covid u varaždinskoj bolnici nije kritičan, ocijenio je Beroš, dodajući da su spremni pomoći, ukoliko opet bude trebalo.

Hrvatska komora medicinskih sestara osudila je istup saborske zastupnice, naglašavajući da je svojom sramotnom izjavom omalovažila cijelu sestrinsku profesiju.

-Damir Poljak je magistar socijalne gerontologije, zaposlen u OBV od 1994 godine, a od 2017.  do 2021. bio je zamjenik ravnatelja. Autor je brojnih znanstvenih radova i predavač na Sveučilištu Sjever, ukazano je.   

Oglasio se i HDZ.

Uvažena saborska zastupnice!  Vezano na Vašu raspravu, koja je po običaju “SPECIJALNA”, a ovaj put se odnosi na upit da li Poljak može biti ravnatelj OB Varaždin obavještavamo Vas da može. 
Za razliku od Vas g. Poljak može biti ravnatelj, načelnik, profesor… odnosno u epidemiji korona virusa uspješno voditi bolnicu. 
Nažalost, to se za Vas ne može reći. Naime u prošlom mandatu obnašanja županijske vlasti niste mogla biti ništa, npr. pročelnica, ravnateljica i sl. 
Zato ste bila SPECIJALNA.