Martinčević: "Izbori su prilika da oslobodimo društvo stiska HDZ-ove klike"

vv | 11.2.2024. u 12:30h | Objavljeno u Aktualno

U Poreču je IDS jučer održao 37. po redu Sabor stranke, obilježivši tako 34. godišnjicu svog političkog djelovanja. Na saboru su se uz IDS-ovce okupili i kolege iz koalicije „Za bolju Hrvatsku“ iz Fokusa, NS-Reformista i PGS-a, a podršku su pružili i saborski zastupnici i predstavnici drugih stranaka lijevog centra, među kojima je bila i varaždinska saborska zastupnica Reformista Natalija Martinčević.

- U kontekstu predstojećih izbora i situacije koju danas imamo u Hrvatskoj naglašena je nužnost okupljanja stranaka koje dijele zajedničke političke vrijednosti - ističu varaždinski Reformisti u priopćenju, dok je Martinčević u Istri poručila da su izbori "prilika da oslobode društvo stiska HDZ-ove klike".

- Ne trebamo živjeti u nadi da će se HDZ sam srušiti već trebamo naći pameti i snage da se organiziramo i postavimo na način da pristojna i poštena Hrvatska pobjedi na izborima. Sada imamo ozbiljnu, pa možda i povijesnu, šansu da napravimo zaokret u našem društvu, da oslobodimo društvo stiska HDZ-ove klike, da provedemo reforme, da motiviramo ljude da ostanu u Hrvatskoj i da postanemo država u kojoj se želi živjeti - istaknula je Martinčević.

- Našim radom uvijek smo podizali razinu političke kulture u Hrvatskoj, te pokazali da znamo izvući maksimum iz ovog visoko centraliziranog sustava upravljanja. U svemu onome na što možemo utjecati, iskoračili smo više nego ostali, ali želimo više. Želimo kvalitetnije obrazovanje i zdravstvo, bolje plaće i mirovine, priuštivo stanovanje, niske poreze. Želimo da Hrvatska bude zemlja gdje se poštuje zakon i red. Želimo sigurnost jedne uređene pravne države - rekao je predsjednik IDS-a Paus, dok je predsjednik Fokusa Nađi poručio Istrijanima da budu ponosni na Istru kao na najrazvijeniju regiju u zemlji.

- A to je i vaš veliki uspjeh. Postoje bolji primjeri i bolje politike od vladajuće politike u Hrvatskoj, postoji bolja Hrvatska i to ćemo pokazati na nadolazećim izborima - kazao je Nađi.