Martinčević dala ostavku na mjesto dogradonačelnice i ulazi u Gradsko vijeće

M.P./Varaždinske vijesti | 18.11.2015. u 15:11h | Objavljeno u Aktualno

Natalija Martinčević, potpredsjednica reformista i razvlaštena varaždinska dogradonačelnica, podnijela je ostavku na mjesto dogradonačelnice i odlučila aktivirati svoj mandat u Gradskom vijeću Grada Varaždina.

- Gradonačelnik obavještava javnost da je u gradskoj upravi Grada danas, 18. studenog, zaprimljen dopis kojim Martinčević podnosi ostavku na dužnost zamjenice gradonačelnika. Statutom Grada, člankom 71., propisano je da zamjenicima mandat prestaje po sili zakona danom podnošenja ostavke. U istom dopisu, Martinčević je najavila aktiviranje mandata u Gradskom vijeću - priopćili su iz Grada Varaždina.

Kako doznajemo, Martinčević će u Gradskom vijeću zamijeniti HNS-ovu Miru Visković koja je umjesto nje bila u vijeću.

Martinčević nam je u kratkom telefonskom razgovoru najavila sazivanje pressice na tu temu.

- Već gotovo dvije godine od gradonačelnika sam u potpunosti onemogućena u radu što je jedinstven primjer u Hrvatskoj. To nije napravio nijedan gradonačelnik u Hrvatskoj, a to je i protuzakonito. Podsjećam, mene su na neposrednim izborima izabrali građani - naglasila je Martinčević koja je stoga svoj rad odlučila nastaviti kao gradska vijećnica.

- Godinu dana kako sam obnašala dužnost zamjenice gradonačelnika i ove dvije godine kako sam bila razvlaštena nisam primila niti kunu naknade ili plaće - ističe Martinčević koja bi se na mjestu vijećnice trebala naći već na idućoj sjednici Gradskog vijeća.

Na naše pitanje hoće li biti podržavati gradonačelnikove prijedloge odluka ili biti oporba odgovorila je:

- Grad je u kolapsu tako da je ovo pitanje suvišno. Uoči iduće sjednice vijeća treba vidjeti proračunske dokumente, kakvi su planovi, no činjenica je da Gradu treba pomoć! - poručuje sad već bivša zamjenica gradonačelnika.