Marlexu potpora od 10 milijuna kuna za širenje proizvodnje i nova radna mjesta

I.D./Varaždinske vijesti | 23.11.2016. u 14:27h | Objavljeno u Aktualno

Direktor poduzeća Marlex d.o.o. Marijan Rauš potpisao je ugovor vrijedan 9.770.177,99 kuna za realizaciju ulaganja u projekt pod nazivom "Izgradnja i opremanje proizvodnog pogona poduzeća Marlex d.o.o. s ciljem proširenja proizvodnih kapaciteta i stvaranje novih radnih mjesta", čija ukupna vrijednost iznosi 29.552.231,05 kuna.

Poduzeće je projekt, čija je provedba počela u svibnju ove godine, prijavilo na natječaj Ministarstva poduzetništva i obrta "Izgradnja proizvodnih kapaciteta MSP i ulaganje u opremu", koje je i odobrilo navedenu potporu. Kako je priopćeno iz tvrtke MARA d.o.o. (Međunarodna agencija za razvoj), koja je za Marlex izradila projektnu prijavu, Marlex će provedbom projekta obnoviti i nadograditi opremu i proizvodne linije u proizvodnom pogonu poduzeća za proizvodnju PVC, ALU stolarije i IZO stakala s ciljem povećanja kapaciteta proizvodnje. Ujedno, projektom se planira nabava opreme za proizvodnju stolarije od kombinacije materijala drvo–aluminij (premium segment). Završetak projekta planiran je u studenom 2017. godine.

- Glavni ciljevi projekta su unaprijediti poslovanje poduzeća Marlex d.o.o. povećanjem kapaciteta proizvodnje i produktivnosti rada povećanjem broja zaposlenih te povećati ukupne prihode i prihode od izvoza poduzeća ulaganjem u materijalnu i nematerijalnu imovinu poduzeća, dok su očekivani rezultati otvaranje 20 novih radnih mjesta, povećanje prihoda od prodaje za 20 posto te povećanje prihoda od izvoza za 30 posto - priopćeno je iz Međunarodne agencije za razvoj.