Marlex pro nudi Gradu Varaždinu cestu oko VTC-a za milijun eura!? Foto: Ilustracija

Marlex pro nudi Gradu Varaždinu cestu oko VTC-a za milijun eura!?

Ivica Kruhoberec | 15.5.2023. u 15:00h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinskom gradonačelniku Nevenu Bosilju stiže nova inicijativa za rješavanje nemogućnosti pristupa vozilima ulazima stambenih zgrada u Zagrebačkoj i Supilovoj ulici oko Varaždinskog trgovačkog centra (VTC), najviše i najveće zgrade u Varaždinu.

Sukladno sugestiji s prošlotjednog sastanka održanog na inicijativu novog vlasnika VTC-a, tvrtke Marlex pro, predstavnici više stotina vlasnika stanova zatražit će da Grad Varaždin otkupi cestu oko VTC-a radi mogućnosti nesmetanog pristupa i prolaza. No, to sporna je cijena. Problem s pristupom ulazima i nemogućnošću parkiranja, kao što smo izvještavali, nastao je nedavno, odnosno kad je Marlox pro ogradio svo zemljište VTC-a, koje se proteže ne samo do balkona sa sjeverne i istočne strane okolnih zgrada VTC-a, nego čak i s južne strane zgrada u Supilovoj! Tek tada većina stanara uz toranj Euroherca shvaća da su parkirali i vozili po tuđem godinama, točnije više od dva desetljeća.

Nezavidna situacija prvo se pokušala riješiti zamjenom zemljišta, koju neki stanari i dalje vide kao rješenje. Međutim, nema dogovora oko toga koliko bi koja zgrada dobila parkirnih mjesta. Vlasnici stanova u zgradama Supilova 50A i 50B, naime, traže nadomjestak ne samo parkirnih mjesta kod svojih ulaza, čiji su vlasnici, nego i onih koja su u podzemnoj garaži VTC-a u dijelu koji je ispod njihovih parkirališta, budući da smatraju kako za to od njih nikada ishođena valjana suglasnost. Marlex pro pak drži da su dali suglasnost za gradnju ispod svojeg te nije sklon dati onoliko mjesta koliko traže...

Više pročitajte u novom broju Varaždinca...