Marković predstavio nove električne automobile i bicikle koji će koristiti zaposlenici Grada

MGA | 20.9.2023. u 13:45h | Objavljeno u Aktualno

Grad Varaždin nabavio je nove električne automobile i pet električnih bicikala koje će koristiti komunalni redari i drugi djelatnici Grada Varaždina, uključujući gradonačelnika i njegova zamjenika. Nova električna vozila danas je predstavio zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković. Konferencija za medije održana je na Trgu slobode, ispred zgrade gradskog Upravnog odjela za gradnju i komunalno gospodarstvo u sklopu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti. 

1695210256949_1.jpg

Kako je istaknuo Marković, nabava električnih vozila u skladu je sa zelenom strategijom Grada koji i na ovaj način podupire zelenu tranziciju, ali predstavlja i znatnu uštedu jer su nova vozila nabavljena uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

- Fond je financirao nabavu električnih vozila sa 40 posto. Dosad smo imali stare i loše automobile. Osim dobrobiti za okoliš, cijela bi priča koštala znatno više da smo morali kupovati klasične dizelaše. Težnja naše stručne službe i komunalnog redarstva je da se služe čistom energijom. Naši će komunalni redari na novim biciklima moći više toga obići i time će se poboljšati usluga našim sugrađanima, a to je jedan od ciljeva ove gradske uprave. I cijela agenda zelene tranzicije Europske unije ide u ovom smjeru. - kaže Marković.