Marković: Optužbe Budimo grada su tendenciozne i pristrane bez uporišta u činjenicama

vv | 3.10.2023. u 09:56h | Objavljeno u Aktualno

Kao što smo već pisali, proteklih dana se podigla prašina oko imenovanja ravnateljice IV. Osnovne škole Varaždin s time da je platforma Budimo grad optužila da su "SDP i dio gradskih službi pokušali utjecati na izbor ravnatelja/ice IV. Osnovne škole. I to izravnim pritiskom na članove Školskog odbora, zaobilaženjem redovite procedure i pokušajem licitiranja s neslužbenim prijavama nepravilnosti u provedbi natječaja". 

Gradonačelnik Neven Bosilj je povodom toga najavio da će tražiti da se provede inspecijski nadzor od prosvjetne inspekcije Ministarstva znanosti i obrazovanja, a sve je krenulo prigovorom učiteljice M.B.S. na tijek postupka provedbe natječaja za imenovanje ravnateljice. Zamjenik gradonačelnika Varaždina, Miroslav Marković se također osvrnuo na ovu situaciju i naglasio da će rezultate inspekcije objaviti u javnost.

- Dok dobijemo nalaz prosvjetne inspekcije koju smo mi kao osnivač morali obavijestiti zbog predstavke jedne od kandidatkinja u kojima iznosi ozbiljne sumnje u regularnost provedbe natječaja, onda ćemo obavijestiti javnost o tome tko je točno što napravio u cijelom ovom procesu i zašto je članica školskog odbora iz Budimo grad glasala za određenu kandiatkinju umjesto da je zajedno s druge dvije članice osnivača odgodi glasanje do nalaza prosvjetne inspekcije kako bi se izbjegla svaka sumnja u regularnost natječaja - istaknuo je Marković.

- Umjesto da se provjere navodi iz predstavke ovdje se krivica za zakonito i moralno postupanje osnivača prebacuje na osnivača koji ničim nije bio involviran u natječaj do trenutka zaprimanja predstavke jedne od kandidatkinja. Ovakve insinuacije i optužbe političke platforme Budimo grad spadaju u tendencioznu i pristranu priču koja nema uporište u činjenicama koje ćemo podastrijeti javnosti čim dobijemo nalaz prosvjetne inspekcije. Očito je napad najbolja obrana pa je najbolje napasti SDP koji ie zločesti i kadrovira po školama, a u predmetnom slučaju nismo ni znali tko se kandidirao jer se ne miješamo u natječaje. Uskoro ćemo saznati zašto je baš članica platforme BG glasala za jednu od kandidatkinja svjesna činjenice da je natječaj kontaminiran i svjesna upozorenja osnivača da je ispravno odgoditi glasanje na školskom odboru do nalaza prosvjetne inspekcije - zaključio je Marković.