Marković o Habijanu i njegovoj muškoj zabavi: Svojim ponašanjem sramoti grad pred cijelom Hrvatskom

J.Š./Varaždinske vijesti | 13.9.2018. u 16:06h | Objavljeno u Aktualno

Na današnjoj konferenciji za medije predsjednik Gradske organizacije SDP-a Miroslav Marković osvrnuo se i pisanje medija o tome kako se Damir Habijan, predsjednik gradskog HDZ-a dobro zabavlja s muškom ekipom te pokazuje srednji prst. 

retko_te_vidjam_s_devojkama2.jpg

- Video uradak popraćen slikama na kojima Habijan pokazuje srednji prst i dio je žive „instalacije“ muškog falusa može nekome biti i simpatičan i zanimljiv. Pa se tako dopao i Šprajcu koji je tu priču digao na nacionalni nivo. Međutim… Damir Habijan obnaša funkciju predsjednika Gradskog vijeća kao javna osoba koja preko svoje funkcije predstavlja Grad i njegove građane i za tu funkciju će u svom mandatu dobiti preko 200.000 kn iz gradskog proračuna kojeg pune ti isti građani koje predstavlja. Ako tome dodamo i skoro 50.000 kn godišnje za njegovo članstvo u Nadzornom odboru Termoplina kojem je Grad većinski vlasnik onda dolazim do cifre koju mnogi mogu samo sanjati - rekao je Marković, dodajući da umjesto da pokuša odraditi svoja predizborna obećanja, o ukidanju naknade članovima Gradskog vijeća i preusmjeravanju tih sredstva na smanjenje cijene dječjih vrtića, kao i za božićnice i uskrsnice za umirovljenike, Habijan svojim ponašanjem sramoti grad pred cijelom Hrvatskom. I za to prima onu istu naknadu koji je obećao ukinuti.

retko_te_vidjam_s_devojkama_1.jpg

- Može on privatno raditi što želi, ali čovjek koji dobiva velike novce morao bi vrlo dostojanstveno prezentirati naš grad i građane, ovo nije primjerenoj jednoj funkciji predsjednika Gradskog vijeća. Ako mu to njegovi u HDZ-u toleriraju to je njihova stvar, mi u to ne ulazimo, ali kroz funkciju predsjednika GV tražimo i zahtijevamo odgovorno ponašanje da se takve stvari više ne događaju - bio je jasan Marković.

retko_te_vidjam_s_devojkama3.jpg