Marković: Donijet ćemo Zakon o ispitivanju porijekla imovine

J.Š./Varaždinske vijesti | 1.6.2020. u 21:10h | Objavljeno u Aktualno

U Varaždinskim je Toplicama ponovno oformljena gradska organizacija Hrvatske seljačke stranke. Prisutni delegati izabrali su Ivana Škrleca za predsjednika u narednom mandatu. Potpredsjedničke funkcije obnašat de Boris Rus i Valentin Kučina, dok je za tajnicu gradske organizacije odabrana Štefanija Pecik.

Skupštini su prisustvovali i predsjednik županijske organizacije HSS-a Varaždinske županije Darko Marković, županijski tajnik Hrvoje Kapeš te potpredsjednik županijske organizacije Robert Đuranec.

Prisutnima se obratio predsjednik Marković koji je uputio čestitke izabranim dužnosnicima.

- HSS na području Varaždinskih Toplica ima svoje biračko tijelo za koje vjerujem da će prepoznati naš program koji se temelji na načelima zelene, socijalno i društveno pravedne politike. Upravo ovih dana, kada ponovno izlaze na vidjelo razne nedopustive afere postaje jasnije zašto vladajuća većina nije željela usvojiti Zakon o ispitivanju porijekla imovine. Taj zakon će sasvim sigurno biti jedan od prvih koji će se usvojiti kada naša koalicija pobijedi na predstojećim izborima – zaključio je Marković.

Prisutni članovi izrazili su svoju zabrinutost zbog događanja u Općini Sveti Petar Orehovec, koji je udaljen svega 10 km zračne udaljenosti, a u koji tokom noći inozemni kamioni dovode sumnjiv otpad u tamošnju bioelektranu. Otpad navodno čine muljevi od separata, različitih kanalizacijskih sustava, muljevi industrijskih postrojenja i drugi otpadi iz Italije i Austrije.

Označeno u
Galerija slika