Marković: Bitno smanjenje zakupa Arene, u 10 godina uštedjet ćemo 30 milijuna kuna Foto: Martin Novosel

Marković: Bitno smanjenje zakupa Arene, u 10 godina uštedjet ćemo 30 milijuna kuna

| 6.9.2022. u 16:00h | Objavljeno u Aktualno

Na startu preuzimanja vlasti SDP-a u Gradu Varaždinu prošle godine, neugodna situacija nastala je oko plaćanja zakupa Arene Varaždin kojom rukovodi TPN Drava u vlasništvu Maxa Bogla.

Bivša vlast predvođena Ivanom Čehokom je uskratila iznos od oko 12 milijuna kuna povodeći se idejom o nepridržavanju nekih stavki o standardu kvalitete koje stoje u ugovoru Arene sa Gradom Varaždinom, a ujedno su tvrdili da je to sve bilo dio pregovora između Grada i Max Boglea oko smanjenja cijene zakupa, iako je direktor Arene Varaždin, Neven Buljan opovrgnuo takve tvrdnje te ustvrdio da su ti pregovori bili poglavito jednosmjerni i bez privole rukovodstva Arene.

Miroslav Marković je danas na radnom kolegiju Grada Varaždina ustvrdio da se dug od 12 milijuna kuna otplatio, a ujedno i da se ispregovorala nova smanjena cijena zakupa Arene Varaždin kojom bi se za 10 godina uštedjelo oko 30 milijuna kuna.

- Došli smo do bitnog smanjenja samog zakupa na godišnjoj razini od oko nekoliko milijuna kuna. U konačnici će to za 10 godina donijeti do uštede od oko 30 milijuna kuna. Neke prijašnje uprave su propustile priliku za smanjenje cijene zakupa, a tu je i bivši ravnatelj JUGS-a koji je upozoravao bivše gradske uprave da bi trebalo nešto poduzeti oko revizije javno privatnog partnerstva - rekao je Marković i najavio da od ovog mjeseca bi trebala ići prva isplata mjesečnog zakupa po novoj sniženoj cijeni.

- To smanjenje bi bilo i veće da nije bilo inflacije, ali bilo bi puno gore da se ovo nije ispregovaralo - rekao je Marković i ustvrdio da će to biti službeno potvrđeno kada u Varaždin za dva tjedna stigne predsjednik uprave Max Bogla.