Marković: Ako se dogodi da ne prođe proračun, idemo na izbore, mi s tim nemamo problema Foto: Martin Novosel

Marković: Ako se dogodi da ne prođe proračun, idemo na izbore, mi s tim nemamo problema

VV | 15.10.2021. u 14:08h | Objavljeno u Aktualno

Iako je današnja medijska konferencija gradonačelnika Nevena Bosilja i zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića trebala biti o aktualnoj situaciji u Gradskom vijeću uoči sljedeće sjednice, s obzirom da SDP s NS Reformistima više formalno nema dovoljno ruku za većinu za sigurno donošenje odluka nakon odlaska platforme Budimo grad iz koalicijskog sporazuma, otvorili su najavom transparentnog gradskog proračuna.

Nakon toga su krenula pitanja o "gorućim" problemima od interesa javnosti, a to je kako će gradom upravljati sada kada im za odluke fali četiri ruke za većinu.

- Imate puno situacija u Hrvatskoj, primjerice Puljaka u Splitu koji ima sedam od 33 vijećnika i gradonačelnik je i razgovara sa svim strankama i svim opcijama. Isto tako ću i ja razgovarati sa svim strankama i svim opcijama, nezavisnim listama u gradskom vijeću i ne vjerujem da će biti problema oko donošenja odluka, a pogotove ne proračuna - rekao je Bosilj.

- Žao nam je zbog toga što su otišli i smatramo da su oni s našim programom kompatibilni preko 90 posto. Svjesni smo toga da smo imali slične ili praktično iste predizborne programe, ali mi to što su oni izašli ne smatramo katastrofalnim i smatramo da će oni i dalje biti korektiv ove naše nove gradske uprave i da će glasati za sve ono što je dobro, a smatram da će sve što mi predložimo biti više manje dobro. Zajedno s ostalim vijećnicima će imati razloga dizati ruke, ne samo za rebalans već i za proračun - rekao je Marković.

Ipak postoji mogućnost da proračun ne prođe na jednoj od sljedećih sjednica, odnosno na posljednjoj sjednici u 2021. godini, te bi se time mogla otvoriti vjerojatnost o novim izvanrednim izborima.

- Mi smo svjesni toga da se može dogoditi da proračun ne prođe. Ukoliko proračun ne prođe, a ja sam uvjeren kao što je rekao gradonačelnik da će proći, jer ovako kako radimo nemamo nijedan razlog da ne prođe, ali ako se to dogodi onda idemo na izbore za gradsko vijeće. Mi s tim nemamo problema jer radimo transparentno i sve što smo predizborno obećavali ispunjavamo, a zatekli smo kosture iz ormara - rekao je Marković.