Mario Lešina: Deficit u upravljačkim vještinama je razlog da Čistoća gubi svoje klijente Foto: Martin Novosel

Mario Lešina: Deficit u upravljačkim vještinama je razlog da Čistoća gubi svoje klijente

| 13.12.2021. u 12:25h | Objavljeno u Aktualno

Još u petak, Robert Briški, nekadašnji savjetnik Uprave varaždinskog komunalnog poduzeća Čistoća, poslao je pismo medijima u kojem upozorava da Čistoća gubi svoje korisnike tj. da općine iz varaždinske okolice raskidaju ugovore s Čistoćom i okreću se drugim komunalnim poduzećima.

Osim Jalžabeta, navodno izlaze i Gornji Kneginec te Vidovec, nakon što su već izašli Veliki i Mali Bukovec. Javnosti se obraća kako bi ukazao na ovaj problem koji bi, smatra, mogao dovesti do zatvaranja Čistoće. Upravo na ovaj problem se osvrnuo i Mario Lešina iz Nezavisne liste Ivana Čehoka.

- Zabrinjava stanje u gradskim poduzećima. Već smo upozoravali više puta da postoji jedan deficit u upravljačkim vještinama i to sada pogotovo u Čistoći dolazi do izražaja. Čistoća polako gubi svoje klijente. Bukovci su već otkazali, Jalžabet je nedavno potpisao ugovor s Prekomom, a to se nastavlja i dalje. Što se događa tamo, ne znam jer nisam u nadzornom odboru Čistoće više. Tamo nema ni Skroze ni Čehoka, a gube tržišni udio. Pitanje je da li će ostati 120 ljudi na plaći do lipnja, ako se nastavi ovaj trend - rekao je Lešina.