Mario Habek rastao se sa SDP-om: Hoće li s reformistima?

V.M./Varaždinske vijesti | 17.10.2018. u 09:26h | Objavljeno u Aktualno

Mario Habek, saborski zastupnik i bivši predsjednik županijskog SDP-a, na jutrošnjoj je pressici za medije naveo da je izašao iz te stranke.

U SDP-u je kaže, bio 20 godina, a svoj rad u Saboru nastavit će kao nezavisni zastupnik. Hoće li se po isteku saborskog mandata nastaviti baviti politikom, kaže da ne zna. No, ističe da postoji mogućnost povratka u SDP ukoliko se promijeni stanje u stranci.

- Kako zasad stvari stoje, u SDP-u se ne može normalno funkcinirati - poručio je Habek.

Na novinarsko pitanje hoće li se priključiti reformistima, rekao je da - ne.

- Nakon unutarstranačkih izbora na županijskoj razini i novog stranačkog vodstva, za koje sam već više puta rekao da ga ne priznajem, i koje je pokrenulo postupak mojeg isključenja iz SDP-a, ne vidim nikakavu moguću daljnju suradnju s istim tim vodstvom. Stanje u SDP-u je loše, strankom vladaju međusobne optužbe, mržnja, iznošenje laži o kolegama i temeljem toga donio sam odluku da nakon 20 godina članstva u SDP-u s današnjim danom izlazim iz stranke - rekao je na današnjoj konferenciji za medije saborski zastupnik i sada bivši SDP-ovac Mario Habek. 

Dodao je kako ova odluka nije bila nimalo laka, no izlazak iz stranke zbog svega navedenog jedino je rješenje za njega, ali i najbolje rješenje za stranku. 

- Nažalost, današnji SDP nije stranka u kakvoj želim biti i kakva je bila pod vodstvom Zorana Milanovića. Svim kolegama s kojima sam godinama gradio SDP na lokalnoj razini, mojoj matičnoj organizaciji u Ivancu i svim kolegama, želim svu sreću u daljnjem političkom djelovanju u SDP-u - poručio je Habek. 

Što se tiče njegovog budućeg političkog djelovanja, Habek je naglasio kako se neće priključiti ni jednoj stranci, već da će biti nezavisni saborski zastupnik do kraja mandata.

- Želio bih skratiti muke svima onima koji šire laži o meni i dalje. Bit ću nezavisni zastupnik u Hrvatskom saboru i ne prelazim ni u jednu drugu stranku. Za velik broj članica i članova SDP-a i dalje ću biti dostupan. Saborski mandat ne vraćam. Zakon je tu jasan. Mene su izabrali građani i zakonski taj mandat pripada meni. Niti me županijsko vodstvo SDP-a niti me vodstvo SDP-a Hrvatske postavilo na listu za Sabor, tako da ću taj mandat odraditi kao nezavisni zastupnik do kraja - naveo je.

Što se tiče vijećničkog mandat u Županijskoj skupštini Varaždinske županije, on i dalje ostaje SDP-u. Habekova zamjena u Skupštini je Luka Zrinski i do daljnjega će on ostati vijećnik. Komentirao je kako su mnogi članovi stranke izašli iz SDP-a nakon lokalnih stranačkih izbora, no nisu toliko istaknuti članovi na nekim funkcijama pa se o tome ne zna.

Koga će podržavati kao nezavisni zastupnik u Saboru, Habek je odgovorio kako će podržavati ono što smatra dobrim prijedlozima.

- Mi smo i sada kao članovi SDP-a mnoge zakone koje predložila ova Vlada podržali. Svi oni zakonski prijedlozi koji će biti na dobrobit građana Hrvatske, osobito za građane Treće izborne jedinice i Varaždinske županije iz koje ja dolazim i koji su me birali, naravno da ću podržati - rekao je.

O svojoj odluci o izlasku iz stranke obavijestio je neke kolege s kojima je blisko surađivao, a ostali će, kako je naveo, saznati iz medija.

Komentirao je i napise u medijima da nije bio na glasanju protiv ministra zdravstva, kao i istupe saborskog zastupnika iz redova HDZ-a Anđelka Stričaka da SDP ništa nije dao za zdravstvo Varaždinske županije.

- Pojavila se laž u medijima da nisam bio u petak na glasanju protiv Kujundžića. To je laž, naravno da sam bio na glasanju i glasao sam protiv Kujundžića i protiv izvješća Vlade. Nije točna izjava Stričaka da SDP nije ništa dao u zdravstvo Varaždinske županije. Mnogo toga se napravilo, znamo koliko se renovirala bolnica u Novom Marofu... Međutim, ja pozdravljam svaki trud svakoga, pa ako dolazi o od HDZ, ako se ulaže u našu županiju. Dapače, ne vidim ništa sporno u tome. Nisam osoba koja će biti ljubomorna na to da ako netko ulaže u nešto, ako predloži neke dobre i zakonske prijedloge i neku novu nvesticiju, da ću apriori biti protiv toga jer to predlaže HDZ. Tako da ne slažem se s time da SDP nije napravio ništa, napravili smo puno. Koliko će napraviti ova vladajuća većina to ćemo vidjeti na kraju mandata - zaključio je Habek.

44176791_273684209945784_4229407214386806784_n0.jpg

44176791_273684209945784_4229407214386806784_n1.jpg

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci