Marijan Škvarić izabran za v.d. predsjednika HNS-a Varaždinske županije

VV | 18.12.2020. u 16:47h | Objavljeno u Aktualno

Dosadašnji zamjenik župnijskog predsjednika HNS-a i gradonačelnik Lepoglave, Marijan Škvarić, izabran je za v.d. predsjednika Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije. Odlučili su to jednoglasno članovi Predsjedništva Županijske organizacije na danas održanoj elektronskoj sjednici.

Škvarić će županijski HNS voditi do redovne izborne skupštine.

- Želim prije svega zahvaliti dosadašnjem predsjedniku Alenu Leveriću na svemu što je u protekle tri godine učinio za našu Županijsku organizaciju. Preuzeo je HNS u najtežim trenucima, no zahvaljujući trudu i naporima, ali i radu svih ostalih vrijednih članova, uspio je stabilizirati i ojačati organizaciju i konstruktivno zastupati politike HNS-a Varaždinske županije kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini. U tom periodu zajedno smo ukazivali na brojne probleme i propuste u načinu vođenja Varaždinske županije. Istovremeno, nudili smo i konkretna rješanja za konkretne probleme i time se potvrdili kao jedina prava oporba bahatom županu - ističe Marijan Škvarić.

HNS Varaždinske županije nastavlja s programima, projektima i politikama za bolji život svih žitelja županije koje će uz Marijana Škvarića zastupati i svi ostali HNS-ovi načelnici te gradonačelnik Milorad Batinić, također i novoizabrani zamjenik predsjednika HNS-a Mirko Korotaj, kao i saborski zastupnik Predrag Štromar.

- Nas devet gradonačelnika i načelnika te brojne članice i članovi HNS-a, garancija su da možemo uspješno provoditi politiku sa sadržajem na dobrobit svih građana Varaždinske županije. To smo dokazali u svim onim sredinama gdje HNS participira u vlasti - naglašava Škvarić.

- Pokušavaju nas destabilizirati raznim spinovima i podmetanjima, što ne čudi jer dobro radimo svoj posao. Mogu jasno poručiti da im to neće uspjeti jer HNS Varaždinske županije iza sebe ima rezultate, a ispred sebe jasan cilj, još jači i stabilniji HNS - poručuje Marijan Škvarić.

Novoizabrani v.d. predsjednika najavljuje daljnje aktivnosti u jačanju organizacije kroz veće uključivanje mladih koji će svojim idejama dati novi zamah narodnjaštvu i liberalnom centru koje HNS zastupa. Također, odbacuje i špekulacije o njegovoj kandidaturi za župana, obzirom da odluku o tome donosi Predsjedništvo, koje do sada o tome nije raspravljalo.

Razlog izbora v.d. predsjednika Županijske organizacije jest ostavka dosadašnjeg predsjednika Alena Leverića koji, nažalost, iz osobnih razloga više nije u mogućnosti kvalitetno voditi županijski HNS, no i dalje će svojim angažmanom doprinosti izgradnji HNS-ovih politika i jačanju Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci