Marijan Škvarić izabran za v.d. predsjednika HNS-a Varaždinske županije

VV | 18.12.2020. u 16:47h | Objavljeno u Aktualno

Dosadašnji zamjenik župnijskog predsjednika HNS-a i gradonačelnik Lepoglave, Marijan Škvarić, izabran je za v.d. predsjednika Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije. Odlučili su to jednoglasno članovi Predsjedništva Županijske organizacije na danas održanoj elektronskoj sjednici.

Škvarić će županijski HNS voditi do redovne izborne skupštine.

- Želim prije svega zahvaliti dosadašnjem predsjedniku Alenu Leveriću na svemu što je u protekle tri godine učinio za našu Županijsku organizaciju. Preuzeo je HNS u najtežim trenucima, no zahvaljujući trudu i naporima, ali i radu svih ostalih vrijednih članova, uspio je stabilizirati i ojačati organizaciju i konstruktivno zastupati politike HNS-a Varaždinske županije kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini. U tom periodu zajedno smo ukazivali na brojne probleme i propuste u načinu vođenja Varaždinske županije. Istovremeno, nudili smo i konkretna rješanja za konkretne probleme i time se potvrdili kao jedina prava oporba bahatom županu - ističe Marijan Škvarić.

HNS Varaždinske županije nastavlja s programima, projektima i politikama za bolji život svih žitelja županije koje će uz Marijana Škvarića zastupati i svi ostali HNS-ovi načelnici te gradonačelnik Milorad Batinić, također i novoizabrani zamjenik predsjednika HNS-a Mirko Korotaj, kao i saborski zastupnik Predrag Štromar.

- Nas devet gradonačelnika i načelnika te brojne članice i članovi HNS-a, garancija su da možemo uspješno provoditi politiku sa sadržajem na dobrobit svih građana Varaždinske županije. To smo dokazali u svim onim sredinama gdje HNS participira u vlasti - naglašava Škvarić.

- Pokušavaju nas destabilizirati raznim spinovima i podmetanjima, što ne čudi jer dobro radimo svoj posao. Mogu jasno poručiti da im to neće uspjeti jer HNS Varaždinske županije iza sebe ima rezultate, a ispred sebe jasan cilj, još jači i stabilniji HNS - poručuje Marijan Škvarić.

Novoizabrani v.d. predsjednika najavljuje daljnje aktivnosti u jačanju organizacije kroz veće uključivanje mladih koji će svojim idejama dati novi zamah narodnjaštvu i liberalnom centru koje HNS zastupa. Također, odbacuje i špekulacije o njegovoj kandidaturi za župana, obzirom da odluku o tome donosi Predsjedništvo, koje do sada o tome nije raspravljalo.

Razlog izbora v.d. predsjednika Županijske organizacije jest ostavka dosadašnjeg predsjednika Alena Leverića koji, nažalost, iz osobnih razloga više nije u mogućnosti kvalitetno voditi županijski HNS, no i dalje će svojim angažmanom doprinosti izgradnji HNS-ovih politika i jačanju Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije.