Marijan Cesarec: Traumatološka struka u Varaždinu spada u najnaprednije kirurške struke

| 19.9.2016. u 16:43h | Objavljeno u Aktualno

Pretežno sam se bavio traumatologijom, liječenjem ozljeda unesrećenih, to mi je bilo zanimanje, poziv, ali zapravo i velika ljubav, kaže Marijan Cesarec, opći kirurg u mirovini, naglašavajući da je posao tijekom svog radnog staža u varaždinskoj Općoj bolnici radio s puno volje, a poseban mu je izazov bilo upravo liječenje traumatiziranih.

– Osam godina bio sam predsjednik Hrvatskoga ortopedsko-traumatološkog društva, koje djeluje na razini čitave države i na ovu sam funkciju izabran kao jedina osoba izvan zagrebačkih akademskih krugova. Imam vrlo dobar uvid u ono što se događa u traumatologiji, ali i dobrim dijelom u ortopediji. Tako da sam s pravom uvjeren da ova struka u Varaždinu sasvim sigurno spada u najnaprednije u Hrvatskoj.

– Gledajući unatrag, kako vidite zdravstvo Varaždinske županije i zdravstva općenito nekad i danas?

– Radio sam u varaždinskoj kirurgiji oko 40 godina i tijekom tog razdoblja zabilježen je enorman napredak u zdravstvu. Ne samo naš napredak nego napredak različitih zdravstvenih struka općenito u svijetu, pa tako i kod nas. Zaostajanje u Varaždinu u odnosu na ostatak Hrvatske zapravo ne postoji. U nekim smo područjima čak i bolji, ali u nekima, na žalost, zbog raznih drugih nemedicinskih razloga zaostajemo.

Opširnije pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti…