Malenica: "I ja sam se zarazila, a pazila sam i nisam bila u bliskom kontaktu sa zaraženima" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Malenica: "I ja sam se zarazila, a pazila sam i nisam bila u bliskom kontaktu sa zaraženima"

VV | 5.11.2020. u 20:04h | Objavljeno u Aktualno

- Bilo bi divno kad bismo mogli zatvoriti određene djelatnosti i tako spriječiti zarazu. Nažalost, to se ne događa. Stvari se zatvaraju, a zaraza se širi - objavila je na svojem Facebook profilu zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica koju koronavirus nije zaobišao.

Malenica navodi kako se ne može prstom ukazati na kafiće i reći - vi ste kriv. Ili na teretane ili kazališta, kina.

- I dalje će postojati oni koji krše mjeru (samo)izolacije i koji nahodavaju s temperaturom. Oni koji se ponašaju neodgovorno. I takvi su, zapravo, krivi. Ali oni će uvijek naći načina da zaobilaze preporuke. I ja sam se zarazila, a pazila sam na sve moguće i nisam bila u bliskom kontaktu sa zaraženima. Sva sreća pa sam se povukla bez tipičnih simptoma i s blagom temperaturom. I iz svog iskustva mogu zaključiti samo to da su za širenje zaraze krivi oni koji ignoriraju simptome, mjeru samoizolacije, ne poštuju preporuke oko bliskih kontakata, oni koji imaju temperaturu, a to ne shvate ozbiljno - navodi Malenica i priznaje kako je "grdo", ali koronu većina može preživjeti.

- No ma puno onih koji ne mogu. I zdravstveno i ekonomski i psihički i svakako utječe na nas sve. I dalje apel svima da ostanu doma ako imaju temperaturu, mjeru samoizolacije, da svi iskreno prijave bliske kontakte, da paze - poručuje zamjenica varaždinskog gradonačelnika i dodaje kako je odgovornost i na donositeljima mjera i odluka koje moraju imati cilj, a ne povećavanje napetosti i straha.

- Bojim se da ne "puknemo" svi skupa i da od silnih uputa velimo "ma, baš me briga". To bi bilo najgore što nam se može dogoditi. Mora nas biti briga. Hladna glava, jasne mjere, poštivanje preporuka, suradnja i razumijevanje - poručila je na kraju Malenica.