Magnetska rezonanca za 7,1 milijuna kuna u OB Varaždin u pogonu ovog proljeća

IHR/Varaždinske vijesti | 20.1.2019. u 10:45h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

– U tijeku je odabir izvođača radova, nakon čega slijedi sklapanje ugovora što će, vjerujem biti najkasnije početkom veljače. Rok za izvođenje, montažu i puštanje uređaja magnetske rezonance u pogon je 45 dana, pri čemu mislim na izvođenje radova u prostoru u kojem će se nalaziti uređaj – rekao je ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić prilikom nedavnog obilaska energetski obnovljenih zgrada varaždinske bolnice.

Danas je liječenje pacijenata nezamislivo bez uređaja za magnetsku rezonancu, a veliko područje sjeverozapadne Hrvatske, na kojem živi gotovo pola milijuna stanovnika dosad nije imalo takav uređaj u sustavu javnog zdravstva. Najbliži je bio u Čakovcu u privatnoj poliklinici, pa su gužve bile ogromne.

Uređaj za MR vrijedan 7.145.000 kuna i nabavljen je bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a u sklopu projekta Ministarstva zdravstva. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je prošle godine u kolovozu u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU. OB Varaždin bit će prva javna zdravstvena ustanova na području sjeverozapadne Hrvatske koja će imati uređaj za magnetsku rezonancu (MR).