Lukačić: Projektna podrška HDZ-u u nadi boljeg standarda za sve građane Varaždinske županije

VV | 24.6.2021. u 12:44h | Objavljeno u Aktualno

Nositelj liste koalicije Hrvatske narodne stranke, Hrvatske seljačke stranke Braće Radić, Bloka umirovljenici zajedno i Demokratske kneginečke stranke na netom održanim lokalnim izborima, Krunoslav Lukačić, nakon konstituirajuće sjednice Županijske skupštine Varaždinske županije dao je sljedeću izjavu:

"Kao što je i najavljeno prije nekoliko dana nakon sastanka sa županom g. Anđelkom Stričakom, danas smo glasajući za predsjednika Županijske skupštine Varaždinske županije, dr. sc. Josipa Križanića, kao i potpredsjednike, Dragutina Kranjčeca i Željka Posavca, dali projektnu podršku novom vodstvu županije. Problematike zdravstva, školstva, gospodarstva i mobilnosti tiču se svih stanovnika Varaždinske županije, a u fokus stavljaju čovjeka te kao takve čine temelj naše suradnje.

Izborom g. Križanića za predsjednika te g. Kranjčeca i g. Posavca za potpredsjednike Županijske skupštine, vjerujem kako je pred nama razdoblje otvorene komunikacije, razmjene ideja i stavova i uvažavanje svih relevantnih mišljenja radi općeg i kontinuiranog razvoja županije.

U narednom periodu, zalagat ćemo se i dalje za reviziju poslovanja Županije, kao i svih usko vezanih ustanova i institucija radi utvrđivanja financijskog stanja i opterećenja istih. Nadamo se kako bivši župan nije novome u nasljeđe ostavio financijske dubioze, kako je to često slučaj, a sve kako bi smo mogli u narednom financijskom razdoblju Europske unije aplicirati što više projekata koji će ubrzati razvoj našeg gospodarstva i poboljšati standard stanovnika Varaždinske županije."

Na proteklim lokalnim izborima, koalicija okupljena oko Hrvatske narodne stranke osvojila je 4 mandata u Županijskoj skupštini, a izabrani županijski vijećnici su Krunoslav Lukačić, Mirko Korotaj, Zoran Kunić i Anita Rep.