Lovro Lukavečki na čelu Gradskog vijeća: "Neću se promijeniti niti umisliti, otvoren sam za komunikaciju!"

MGA | 27.4.2023. u 19:45h | Objavljeno u Aktualno

Za predsjednika varaždinskog Gradskog vijeća na današnjoj konstituirajućoj sjednici izabran je Lovro Lukavečki (SDP) koji se na svome izboru zahvalio svim vijećnicima. 

- Pokazali smo da kao SDP brinemo za mlade i ovime smo pokazali da stavljamo naglasak na mlade; da su mladi i sadašnjost, a ne samo budućnost. Imamo troje vijećnika mlađih od 30 godina, a sada i predsjednika; to je za mene velika odgovornost i čast. Kao što sam pri ulasku u prethodni saziv rekao da se neću mijenjati, da ću biti uporan i dosljedan, neću se umisliti  i biti drugačiji od onoga kao dosad i maksimalno ću komunicirati s građanima - istaknuo je Lukavečki. 

Kaže da su ga mnogi pitali hoće li kao novi predsjednik Gradskog vijeća biti oštriji i uvesti više discipline, s obzirom da su sjednice Gradskog vijeća znale trajati satima.

- Moj odgovor je da ću biti otvoren za dijalog i konstruktivnu raspravu. Mislim da su ovi izbori pokazali da građani valoriziraju konstruktivnu, a ne destruktivnu raspravu. Vjerujem da ćemo promjenom poslovnika unaprijediti rad Gradskog vijeća i da će rasprave biti bolje i efikasnije.