Lovro Lukavečki na čelu varaždinskog Gradskog vijeća u koje ulaze nova imena

| 22.4.2023. u 09:05h | Objavljeno u Aktualno

Lovro Lukavečki bit će kandidat SDP-a za predsjednika Gradskog vijeća grada Varaždina, Gordana Marsenić potpredsjednicu, a Dražen Jagić je novi predsjednik Kluba vijećnika SDP-a.

Tako je jednoglasno odlučeno na sinoćnjoj sjednici varaždinskoga Gradskog odbora SDP-a, a budući da SDP ima nakon prijevremenih izbora 12 od 21 vijećnika, nema sumnje da će predloženi biti i izabrani.

Isto tako odlučeno je tko će biti zamjene za izabrane vijećnike SDP-a u Gradskome vijeću. Umjesto gradonačelnika Nevena Bosilja, vijećnik će biti Dražen Jagić, a Klara Huzjak umjesto zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića.

Ni Bruno Ister, direktor Varkoma, neće sjediti u vijećnici, budući da umjesto njega će vijećnik biti Filip Težak, dok će umjesto Zorana Sveteca, direktora Čistoće, vijećnica biti Biserka Ivek.

Tako će SDP u varaždinskom Gradskom vijeću imati potpunu rodnu ravnopravnost zahvaljujući podjednakom broju muških i ženskih vijećnika (6:6), od kojih troje mlađih od 27 godina, Filipa, Lovru i Klaru, predsjednicu Foruma mladih SDP-a Varaždin, koja je još studentica.

,