U školama Varaždinske županije sutra bez štrajka, najavljene sindikalne akcije u Zagrebu Foto: Arhiva VV

U školama Varaždinske županije sutra bez štrajka, najavljene sindikalne akcije u Zagrebu

IHR/Varaždinske vijesti | 12.11.2019. u 11:19h | Objavljeno u Aktualno

- Prema sadašnjim informacijama, sutra u školama Varaždinske županije nama štrajka. Da je sutra štrajk morali bismo obavijestiti o tome poslodavca, no nikakav naputak nismo dobili tako da se nastavlja cirkularni štrajk po županijama – rekao je Zvonimir Lončar, županijski sindikalni povjerenik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske na pitanje hoće li sutra i prekosutra biti nastave u školama Varaždinske županije s obzirom da je čelnik tog sindikata najavio nove aktivnosti za sutra i prekosutra na Markovom trgu u Zagrebu.

Tako sutra u štrajku sudjeluju Sisačko-moslavačka, Brodsko-posavska i Zagrebačka županija.

- Do daljnjega se provodi cirkularni štrajk – rekao je Lončar, a na pitanje do kada će se takav štrajk provoditi i ima li kraja odgovorio je da će se vidjeti nakon što se članstvo izjasni na referendumu o ponudi Vlade, nakon čega će se dogovoriti daljnje aktivnosti.

 - Ovisno o tome što će biti dogovoreno, uvijek postoji mogućnost da se štrajk pojača ili se provodi slabijim intenzitetom, primjerice da svaki tjedan štrajka po jedna županija. Daljnje sindikalne aktivnosti ovise o dogovoru s Vladom. Trenutno čekamo sastanak. Trebao se održati jučer, a ne dođe li do sastanka i ne postigne se dogovor, mi ćemo tražiti da se naši članovi na referendumu izjasne o zadnjoj ponudi iz Vlade, a to je rast osnovice uz analizu koeficijenata. Ako cjelokupno rješenje koeficijenata i analiza plaća ne budu gotovi do 30. lipnja, 1. srpnja koeficijenti će u prosvjeti porasti za 2 posto – rekao je Lončar.

Označeno u