Lidija Petrinjak u utrci za zamjenicu HDZ-ova župana

vv | 26.4.2017. u 15:50h | Objavljeno u Aktualno

Lidija Petrinjak bit će kandidatkinja HDZ-a za zamjenicu varaždinskog župana, odlučila je Županijska organizacija HDZ-a Varaždinske županije na svojoj sjednici održanoj 24. travnja.

Uz 15-godišnje političko iskustvo stečeno unutar HSS-a, Petrinjak je dosad predsjedavala Hrvatskim srcem Varaždinske županije te je, uz obiteljske obaveze supruge i majke, obavljala dužnosti i vijećnice Varaždinske županije. S mjesta zamjenice predsjednika HSS-a Varaždinske županije, na kojem je provela protekle četiri godine, ušla je u HDZ-ov tim, i to kao nestranačka osoba.

-Politički vrlo aktivna Ivančanka tako postaje snažna podrška HDZ-ova budućeg župana Alena Runca, priopćili su iz HDZ-a.

lidija petrinjak 7 web

Kako to da je Lidija Petrinjak, samo dva tjedna prije kandidature, postala dio ekipe HDZ-a, objasnio je kandidat za župana Alen Runac.

-Ulaskom Lidije Petrinjak u lokalne izbore HDZ prije svega pokazuje svoju brigu za stanovnike ivanečkoga kraja. HNS i SDP očigledno smatraju da s ivančekog područja nije potrebno nikoga ni predložiti, a kamoli izabrati u izvršnu županijsku vlast.  Mi, očigledno, ne mislimo tako, rekao je Runac.

Petrinjak, kako dodaje Runac, dolazi iz stranke koja je po svojim postulatima bliska HDZ-u, pa stoga u HDZ-u očekuju sinergiju njezina dosadašnjeg političkog iskustva injihove opcije.

lidija petrinjak 6 web

-Lidija Petrinjak srednjoškolskim obrazovanjem stekla je zvanje ekonomistice, a studijem na Fakultetu organizacije i informatike zvanje informatičarke. Kao djelatnica ivanečkog Centra za socijalnu skrb upućena je u socijalnu problematiku. Stoga smatram da će na dužnosti zamjenika župana za društvene djelatnosti dati svoj veliki doprinos“, naglašava HDZ-ov kandidat za župana Alen Runac.