Lažne i zlonamjerne tvrdnje nanijele su nam nemjerljivu štetu, naknadu ćemo tražiti sudskim putem

VV | 30.12.2021. u 20:31h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je Gradska organizacija SDP-a Novi Marof oštro osudila navodno nezakonito trošenje gradskih sredstava, optuživši gradonačelnika Sinišu Jenkača da je „potpuno nesuvislo trošio milijune kuna u javnoj nabavi te da su javni pozivi bili u potpunosti suprotni načelu transparentnosti”, gradonačelnik Jenkač odgovorio je na, kako ističe, još jedan pokušaj lažnih i zlonamjernih tvrdnji.

SDP Novi Marof: "Oštro osuđujemo nenamjensko trošenje gradskih sredstava"

SDP u svom priopćenju tvrdi i da je „državna revizija ukazala i na dodatan problem koji se očituje u tome da se uopće ne može utvrditi na koji način su trošeni i gdje su završili milijuni iz EU fondova“ što je u potpunosti netočno zbog činjenice da se sredstva iz Europske unije dobivaju po izuzetno strogoj i kontroliranoj proceduri te da njihovo trošenje podliježe strogoj kontroli koja traje ne samo za vrijeme provođenja projekta, već i pet godina po njegovom završetku.

Grad Novi Marof izuzetno je ponosan na sve europske projekte koji su proteklih godina dosegli ukupnu vrijednost od 25 milijuna kuna, a svi su provedeni zakonito i transparentno i podigli su kvalitetu života građana Novog Marofa. 

Ovakvim iznošenjem paušalnih i u potpunosti neistinitih tvrdnji Gradska organizacija SDP-a pokazala je izuzetnu razinu nepoznavanja materije i izvrtanja činjenica, kao i nesposobnost razumijevanja pročitanog teksta i nalaza revizije. Nalazi revizije nigdje ne navode da su postupci javne nabave provedeni suprotno Zakonu o javnoj nabavi ili drugim podzakonskim aktima kojima je regulirano provođenje postupaka javne nabave.

Isto tako, nisu utvrđene nikakve nepravilnosti kod provođenja postupka javne nabave, kao ni kod poziva za dostavu ponuda, već je revizija u tom postupku preporučila da se, uz dosadašnji način slanja poziva oni objave i na web stranicama Grada, a Novi je Marof ovu preporuku već usvojio.

Revizija nije utvrdila ni „nesuvislo trošenje novca“ što je još jedna od lažnih i zlonamjernih tvrdnji Gradske organizacije SDP-a. Zbog ovakvih tvrdnji koje nemaju uporište u činjenicama, ugledu Grada Novog Marofa nanesena je nemjerljiva šteta, a naknadu za to zatražit će sudskim putem.

Kao što je već navedeno u ranijem priopćenju Grada Novog Marofa, sve ove činjenice javno su objavljene i dostupne su i provjerljive na mrežnim stranicama Državnog ureda za reviziju. Činjenice potvrđuju da se u Gradu Novom Marofu sa sredstvima poreznih obveznika postupa prema zakonu i prije svega na transparentan način.

Gradsko vijeće Grada Novog Marofa će, kao i uvijek dosada, raspravljati o ovom nalazu revizije na jednoj od narednih sjednica jer su rasprava o svakom relevantnom problemu, izvješću, nalazu, prijedlogu i temi kojom se život građana može poboljšati glavna svrha Vijeća. Grad Novi Marof uvijek je bio i bit će servis za ostvarivanje svih potreba građana i radi njihove dobrobiti je i ustrojen.

Označeno u